(P) Top 8 măsuri de siguranţă care garantează integritatea mărfii la încărcare şi în timpul transportului

Autor: ProMotor 16 sept. 2021 Utile
(P) Top 8 măsuri de siguranţă care garantează integritatea mărfii la încărcare şi în timpul transportului

Companiile de transporturi ar trebui să acorde o importanţă deosebită siguranţei mărfii. Furtul produselor, accidentele şi manipularea necorespunzătoare a încărcăturii, atât în timpul depozitarii cât şi al deplasării pot aduce pierderi financiare importante. Din acest motiv, este esenţial pentru o companie de transport mobila sau de alt tip de marfă să-şi integreze în sistemul de management al siguranţei şi calităţii un plan de securitate logistică, în care să ţină cont de mai multe aspecte:

Alegerea cu atenţie a furnizorilor cu cele mai avansate sisteme de siguranţă

Un astfel de furnizor va face diferenţa pe piaţă, atât în ceea ce priveşte depozitarea, dar şi transportul. Este important ca firma să dispună de sisteme avansate de siguranţă logistică, care să permită localizarea mărfii şi primirea confirmării livrării în timp util.

Instrumente şi inspecţii specifice

Pentru a se asigura că marfa este cât mai bine protejată, este nevoie ca transportatorii să asigure sigilii de securitate şi încuietori performante. Totodată, un alt aspect esenţial este să se inspecteze containerele cât mai des, pentru a nu apărea surprize neplăcute în păstrarea produselor. Uneori se poate întâmpla că mobilă care nu este bine aşezată să prezinte riscul de a se crăpa sau rupe, iar o astfel de inspecţie ar elimina acest risc.

Restricţionarea accesului în zona de încărcare/descărcare

Personalul din depozit este de regulă bine determinat, fiecare îşi cunoaşte sarcinile, dar, cu toate acestea, este nevoie de un sistem de identificare a angajaţilor, pentru a fi restricţionat accesul la zonele de încărcare/descărcare, unde ar trebui să-şi desfăşoare activitatea doar personalul autorizat.

Tehnologia este foarte importantă!

Una dintre investiţiile cele mai necesare în ziua de astăzi, mai ales în acest domeniu, este în tehnologie, subliniază profesioniştii de la Professionalmovers. Înregistrarea şi controlul manipulării, depozitarea şi transportul se vor face mai eficient dacă vor beneficia de programe adecvate pentru a standardiza managementul logistic.

Verificarea documentaţiei

Încărcătura trebuie să fie însoţită de o documentaţie completă şi exactă. Este neapărat nevoie ca toată marfa să beneficieze de actele specifice.

Măsurile de securitate la încărcare/depozitare

Pentru a preveni furturile, este nevoie de implementarea unor măsuri de securitate de top în zonele de încărcare şi depozitare. Spre exemplu, este de dorit o cameră de supraveghere de calitate superioară pentru a monitoriza non-stop toate activităţile. Este deja cunoscut faptul că un astfel de echipament descurajează multe dintre tentativele de furt.

Proceduri de siguranţă digitală

Protejarea sistemelor de înregistrare şi control este una vitală pentru o astfel de afacere. În acest sens, vor trebui elaborate politici şi proceduri care să protejeze sistemele de înregistrare şi control a încărcăturii.

Instruirea personalului

Dacă angajaţii dintr-o firmă transport mobila Bucureşti sau din ţară ştiu să identifice problemele care ameninţa procesul şi sunt instruiţi să vină cu soluţii în remedierea acestora, cu siguranţă se va înregistra o eficienţă sporită, ce se va reflecta în pierderi mai puţine şi mai mici.

Pentru a garanta integritatea mărfii la încărcare şi în timpul transportului, fiecare firmă de transport, fie că se ocupă cu transportul mobilei sau al altor produse, trebuie să identifice măsurile care funcţionează cel mai bine pentru ea, în acord cu specificul, dotările şi modul de operare, iar avantajele vor apărea în scurt timp de la implementarea acestor strategii.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide