ROVINIETE. Lista completă a punctelor fixe de verificare din România. Preţuri şi amenzi

Află aici tot ce trebuie să ştii despre roviniete: lista punctelor de verificare, preţuri, amenzi, dar şi cum poţi scăpa de amendă

ROVINIETE. Lista completă a punctelor fixe de verificare din România. Preţuri şi amenzi
ROVINIETE. Lista completă a punctelor fixe de verificare din România. Preţuri şi amenzi

În România, rovinieta este obligatorie pentru autovehiculele care circulă pe drumurile naţionale.

Verificarea se face prin 74 de camere fixe şi camere mobile, informează Avocatnet.ro. Totodată, valabilitatea rovinietelor poate fi verificată şi prin personalul împuternicit al Inspectoratului General al Poliţiei Romane, al Inspectoratului de Stat pentru Controlul in Transportul Rutier şi al CNADNR (în punctele de trecere a frontierelor).

Lista completă a punctelor fixe de control al valabilităţii rovinietei

 

Preţurile rovinietelor încep de la 3 euro

În functie de tipul autovehicului, rovinieta are o valabilitate de una, şapte, 30, 90 de zile sau 12 luni, iar tariful este cuprins, după caz, între 3 si 1.210 euro.

 

Amenzile pot atinge 4.500 de lei

Amenzile pentru şoferii care circulă pe drumurile naţionale fără roviniete valabile sunt cuprinse între 250 si 4.500 de lei.
 

DETALIUL CARE TE POATE SCĂPA DE AMENDĂ

La depistarea prin intermediul punctelor fixe/mobile de control, procesul-verbal de contraventie se poate intocmi şi în lipsa şoferului. Acesta se întocmeşte şi se comunica în cel mult două luni de la constatarea contravenţiei, iar în intervalul respectiv de timp nu pot fi încheiate alte procese-verbale pentru lipsa rovinietei.

Conform unei decizii recente a Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, procesele-verbale de contravenţie întocmite de CNADNR în urma depistării şoferilor cu camerele video trebuie să fie semnate de mana de catre agentul constatator, altfel sunt considerate nule, conchide Avocatnet.ro.

 

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.