Motivul necunoscut pentru care românii se feresc de această mașină. Sunt 5 luni de când este de piață dar nimeni nu se apropie de ea

Autor: Marius Vișan 08 sept. 2020 Second-hand

Românii au o oarecare atracție pentru mașinile premium la mâna a doua, însă aflăm că nu pentru orice marcă. Dacă mărcile Audi sau BMW au „lipici la public”, cum se zice, vedem că marca Maserati nu se află printre preferințele compatrioților noștri. Maserati este un brand recunoscut pentru mașinile sale foarte elegante. Modelele Quattroporte au fost recunoscute drept mașinile oficiale ale președinților Italiei.

În urmă cu aproximativ 5 luni am găsit la vânzare, pe site-ul unei bănci din România, un Maserati Quattroporte la mâna a doua, recuperat de la un client. Mașina are 530 de CP și se vindea în luna aprilie cu 53.000 de euro.

Maserati Quattroporte GTS redus cu peste 5.000 de euro în cinci luni este tot acolo

La începutul lunii septembrie, același Maserati Quattroporte GTS cu motor pe benzină de 3.8 litri V8 , fabricat în anul 2014, cu 50.663 de km la bord, costă 48.195 EURO (inclusiv TVA). Asta înseamnă că s-a făcut o reducere de 5.236 de euro în cinci luni.

Motorul V8 de 3,8 litri biturbo dezvoltă 530 CP, iar tracţiunea se face pe puntea din spate. Sprintul de la zero până la 100 km/h are loc în 4,7 secunde, în timp ce viteza maximă este de 307 km/h.

Acest model are un motor care foloseşte mai multe componente din aluminiu, iar asta a dus la o reducere a greutăţii cu până la 100 kg.

Motorul V8 este construit de Ferrari, puterea lui fiind pusă în valoare de o cutie de viteze automată cu opt trepte.

Poate prețul prea mare îi descurajează pe clienți

Pe lângă acei 50.000 de km pe care îi are la bord, și prețul destul de mare, nu știm care ar putea fi motivul pentru care nimeni nu cumpără această mașină.

Printre dotările pe care le are acest Maserati enumerăm:

-interior din piele, scaune încălzite, geamuri electrice, oglinzi electrice, închidere centralizată, jante din aliaj, computer bord, climatronic: dublu, audio: radio CD + MP3, tempomat, navigație, senzori parcare, Bluetooth, faruri: Bixenon adaptive, volan acoperit cu piele reglabil electric, padele, trapă, senzori de ploaie, senzori de lumină, cotieră, perdele pentru geamurile spate, scaune față reglabile electric cu memorie, oglinzi heliomate, comanda vocală, suspensie adaptivă, torpedou refrigerat, pornire motor de la distanta, Keyless Go, Keyless Entry.

Intră în Galeria Foto

Motivul necunoscut pentru care românii se feresc de această mașină. Sunt 5 luni de când este de piață dar nimeni nu se apropie de ea
Motivul necunoscut pentru care românii se feresc de această mașină. Sunt 5 luni de când este de piață dar nimeni nu se apropie de ea

 

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: btleasing.ro


Marius Vișan
Marius Vișan
Marius Vișan a poposit în lumea auto în anul 2015, însă cu jurnalismul online este familiarizat încă din anul 2006 când a început cursurile Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Contactul cu mașinile l-a luat la vârsta de 18 ani, odată cu obținerea permisului auto. Pasiunea ... citește mai mult

Comentarii
Inchide