S-a demonstrat că Hyundai Elantra poate rezista 1,6 mil. de km fără reparații majore. Cât costă un astfel de exemplar pe autovit.ro

Autor: Marius Vișan 01 aug. 2020 Second-hand

În urmă cu câțiva ani, o șoferiță din SUA a reușit performanța de a parcurge un milion de mile (aproximativ 1,6 milione de kilometri) cu mașina sa, o Hyundai Elantra fabricată în anul 2013. Performanța femeii vine și din faptul că acest număr fabulos a fost atins fără ca mașina să sufere reparații majore.

Care este secretul? Șoferița se ocupa cu livrările de piese auto așa că schimba uleiul o dată la două săptămâni, perioadă în care parcurgea aproximativ 7.6oo de mile (circa 12.200 de km). Schimburile regulate ale uleiului sunt un factor cheie ce determină o durată de viață lungă a unui motor.

Hyundai Elantra la mâna a doua costă 11.550 de euro pe autovit.ro

Am vrut că vedem cât costă un astfel de exemplar la mâna a doua, pe cel mai mare site cu mașini rulate, și am aflat că doar 4 exemplare rulate există în toată România. Un model asemănător cu cel al șoferiței din SUA costă la noi în țară (în București chiar) 11.550 de euro. Este fabricat în anul 2015, are un rulaj de 112.800 de km, motor pe benzină de o capacitate cilindrică de 1.591 cm3 (132 CP), conectat la o cutie de viteze automată.

Intră în Galeria Foto

S-a demonstrat că Hyundai Elantra poate rezista 1,6 mil. de km fără reparații majore. Cât costă un astfel de exemplar pe autovit.ro

Despre modelul Hyundai Elantra

Hyundai Elantra este o mașină compactă fabricată începând din anul 1990 de către producătorul sud-coreean Hyundai. Elantra a fost inițial comercializată ca Lantra în Australia și în unele piețe europene. Acest lucru a dat naștere unui conflict cu alți producători auto, iar denumirea a fost standardizată drept „Elantra” la nivel mondial din anul 2001 (cu excepția Coreei de Sud).

A șaptea generație Elantra, care va fi lansată pentru anul model 2021, a fost dezvăluită pe 17 martie 2020 în West Hollywood, SUA. Numele de cod este CN7. Noua Elantra aduce un nou limbaj de design, revenind la un look de berlină sport mai lungă și mai lată.

Vezi aici cum se conduce Hyundai Elantra.

VIDEO

Urmărește Promotor.ro pe Google News


Marius Vișan
Marius Vișan
Marius Vișan a poposit în lumea auto în anul 2015, însă cu jurnalismul online este familiarizat încă din anul 2006 când a început cursurile Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Contactul cu mașinile l-a luat la vârsta de 18 ani, odată cu obținerea permisului auto. Pasiunea ... citește mai mult

Comentarii
Inchide