Semnalmentele unei maşini de vis pentru un samsar [FOTO]

Autor: Marius Vișan 31 ian. 2017 Utile

Pentru a avea un punct de plecare, haideţi să vedem ce înseamnă samsar, un cuvânt foarte des folosit în ziua de azi, mai ales când vorbim despre piaţa de maşini second-hand.

Conform DEX-ului , samsarul este o persoană care intermediază afaceri de vânzare-cumpărare, o persoană care face din orice lucru obiect de negoţ. Definiţia furnizată de DEX conturează cel mai bine fenomenul infracţional al curentului „samsar auto” – o persoană care face din orice lucru obiect de negoţ.

Din neferice pentru cei de bună credinţă, s-au pus bazele unei adevărate „industrii” care are ca scop înşelăciunea, faptă pedepsită de către codul penal cu închisoarea. Pentru a atinge obiectivul, adică vânzarea maşinii, samsarii apelează la tot felul de artificii comerciale.

Inspectorauto.ro ne dă un exemplu despre cum arată o maşină de vis pentru samsari şi cam care este modul lor de operare.

Acest BMW Seria 5 din 2013 are un total de 580.000 km şi mici urme de uzura pe care un samsar le poate masca foarte uşor. Maşina dată ca exemplu este de vanzare în Olanda şi arata impecabil pentru cât de obosită este ea în realitate.

Volanul uzat, urmele vizibile pe tapiţerie şi praful de pe instrumentele de bord arată ca maşina nici măcar nu a trecut printr-o cosmetizare serioasă în vederea vânzării. Dar samsari au un talent aparte de rezolva astfel de probleme.

Conform analizei celor de la Inspectorauto.ro cazul din imagine arată următoarele lucruri:

A.  Există în piaţă maşini relativ noi cu rulaj mare şi foarte mare. Cu siguranţă cazurile ca acesta sunt multiple. De ce nu le găsiti pe internet? Pentru că de cele mai multe ori aceste maşini ajung direct în sisteme de licitaţii închise, iar de acolo intră pe fir samsarii. Fiind o maşina relativ nouă şi bine întreţinută, datul kilometrajului la înapoi la 200.000 km probabil că nu va da de bănuit niciunui cumpărător că maşina poate să aibă, de fapt, aproape de 3 ori mai multi kilometri. Aşadar, verificarea unei maşini este mereu foarte, foarte importantă.

B. Dacă o maşină cu un rulaj atât de mare mai este şi accidentată – mai grav sau mai puţin grav – preţul ei scade covârşitor, iar tu, client de bună credinţă, nu doar că rişti să dai 20.000 euro pe o maşina cu aproape 600.000 km, ci şi pe o maşină care a fost lovită.

Urmărește Promotor.ro pe Google News


Marius Vișan
Marius Vișan
Marius Vișan a poposit în lumea auto în anul 2015, însă cu jurnalismul online este familiarizat încă din anul 2006 când a început cursurile Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Contactul cu mașinile l-a luat la vârsta de 18 ani, odată cu obținerea permisului auto. Pasiunea ... citește mai mult
Visan Marian
Visan Marian
Începând cu anul 2015, Marian Vișan s-a implicat în domeniul auto, însă experiența sa în jurnalismul online începe din 2006, în timpul studiilor la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării. La vârsta de 18 ani a început să se familiarizeze cu mașinile odată cu obținerea permisului ... citește mai mult

Comentarii
Inchide