Sfaturi pentru o vacanţă liniştită cu maşina

Autor: ProMotor 01 aug. 2019 Utile
Sfaturi pentru o vacanţă liniştită cu maşina

Vacanţele sunt cele mai aşteptate perioade şi pentru că acestea să fie liniştite şi lipsite de situaţii neplăcute, un membru al echipei de anvelope Nokian Tyres oferă un ghid cu sfaturi utile pentru o călătorie sigură şi plăcută. 

Aşadar, o pregătire corespunzătoare este necesară înaintea oricărui drum lung. Încărcarea şi pregătirea maşinii pentru călătorie chiar înainte de plecare, într-un ritm alert, pot afecta spiritul de vacanţă, creând o stare de stres şi oboseală.

Martin Dražík, Product Manager Nokian Tyres Europa, este de părere că “Timpul capătă alte dimensiuni în timpul vacanţei. Devine mai puţin important decât în restul anului. Autostrăzile nu sunt întotdeauna cea mai bună soluţie; folosirea unor drumuri laterale poate fi, uneori, o idee bună. Chiar dacă petreceţi şapte ore pe o rută care normal s-ar putea parcurge în şase ore, priviţi partea plină a paharului: vă puteţi bucura mai mult de peisaje decât aţi face-o pe autostrăzi.”

Pauzele au un rol esenţial în evitarea stării de somnolenţă.

Înainte de a pleca într-o călătorie, şoferii trebuie să verifice maşina. Este foarte important de ştiut care este starea în care se află bateria autovehiculului, spre exemplu.

Filtrul de aer trebuie înlocuit anual, iar aerul condiţionat trebuie verificat periodic, cel puţin o dată la doi ani.

Verificarea anvelopelor înainte de călătorie este esenţială

Înainte de a pleca la drum, şoferii ar trebui să verifice două aspecte ale anvelopelor. Prima este legată de presiunea din anvelope, iar a doua se referă la adâncimea benzii de rulare. Adâncimea benzii de rulare este foarte importantă, mai ales atunci când vremea este ploioasă. În cazul ploilor bruşte de vară, este posibil ca anvelopele uzate să nu poată îndepărta o cantitate suficientă de apă de pe carosabil, ceea ce duce la acvaplanare. O anvelopă sigură are adâncimea benzii de rulare de cel puţin 4 milimetri.

Şoferii pot verifica presiunea din roţi în benzinării sau vulcanizări. Călătoriile spre destinaţiile de vacanţă aduc cu sine o încărcătură maximă autovehiculului – atât din punctul de vedere al numărului de pasageri, cât şi din punctul de vedere al bagajelor. De aceea, presiunea din anvelope trebuie să fie  maximă. Acest aspect poate fi verificat şi în manualul autovehiculului. O presiune corectă în anvelope eficientizează consumul de combustibil, creşte durata de viaţă a anvelopelor şi asigură un condus fără griji.

Pentru a fi pregătiţi pentru orice situaţie de urgenţă, şoferii trebuie să se asigure că deţin un kit de prim ajutor, apă potabilă şi o baterie externă pentru telefonul mobil. Descărcarea aplicaţiei „112” este, de asemenea, o idee bună.

 

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide