De ce trebuie să te ferești dacă te duci să-ți cumperi o mașină din Germania

Autor: David Andrei 14 iul. 2020 Știri auto
De ce trebuie să te ferești dacă te duci să-ți cumperi o mașină din Germania

Germania este paradisul românilor care sunt interesați de mașini rulate. Dar de ce trebuie să te ferești dacă te duci să-ți cumperi o mașină de acolo?

Sunt mulți români care trăiesc cu impresia că o mașină adusă din Germania este o mașină impecabilă. Știm, cu siguranță, expresiile deja extrem de populare: “A fost condusă de o bătrânnică până la piață și înapoi” sau “A fost rulată doar pe autobahn”. Dar chiar așa să fie?

Companiile care se ocupă de vânzarea vehiculelor second hand în Germania efectuează o verificare completă a mașinii și a istoricului său atunci înainte de a o scoate la vânzare. Aceste companii se ocupă și de cosmetizarea unui vehicul. Elementele de caroserie care necesită revopsire vor fi revopsite. Plasticele care prezintă zgârieturi sau crăpături vor fi înlocuite. Consumabilele care necesită schimbare vor fi schimbate, explică, pe canalul de YouTube Auto-Rulate Germania, Eugen Boitan, un român care lucrează la o astfel de companie ca manager de vânzări mașini second hand.

 

Dar cum te ferești de păcăleli când îți cumperi mașină rulată din Germania?

Persoane fizice care propun întâlniri în locații ciudate

Cei interesați trebuie să evite persoanele fizice care le propun întâlniri în afara unui cadru organizat sau în locații ciudate. Pe stradă, într-o piață, pe marginea șoselei în afara orașului, după lăsarea întunericului. Sunt persoane care nu sunt angajate la nicio companie specializată în vânzarea de mașini și nu sunt cu nimic mai bune decât așa-numiții “samsari” din România. Lucrurile se schimbă însă, atunci când vânzătorul te invită să vezi automobilul în propriul garaj.

Vânzătorul care vrea banii cash

De asemenea, trebuie evitate persoanele care vor banii cash. În cazul în care vânzătorul îți cere să-i aduci banii în servietă, este clar că are ceva de ascuns. Sunt șanse mici să îți dea date reale în funcție de care să poată fi identificat ulterior. De ce ai nevoie de datele sale reale? Dacă ajungi în țară cu mașina achiziționată în Germania și ai nevoie de un document de la fostul proprietar, s-ar putea să nu ai cum să-l contactezi.

Vânzătorul dispus să lase foarte mult din preț

Evident, orice cumpărător va încerca să negocieze un preț cât mai mic. Dar dacă vânzătorul este dispus să accepte o sumă mult mai mică decât cea din anunț, sunt șanse mari ca mașina să ascundă o avarie majoră, de exemplu, sau un istoric care l-ar face pe comparator să renunțe. Când vânzătorul știe că vehiculul este în regulă, nu va fi dispus să facă pași înapoi.

Mașinile care au avut prea mulți proprietari

Deși ultimul proprietar îți demonstrează că a avut grijă de mașină, oferind informații cu privire la intrările în service și revizii, nu poți să știi niciodată cum au întreținut mașina șoferii dinaintea lui. O mașină cu 6-7 proprietari ar trebui să-i ridice mari semne de întrebare celui interesat să o cumpere. Poate fi și un semn că automobilul prezintă o problemă tehnică ce i-a determinat pe proprietarii anteriori să o vândă.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide