Ghid auto: Top 5 mașini foarte ieftin de întreținut

Autor: Marius Vișan 25 iun. 2020 Știri auto

Mașina este una dintre cele mai importante achiziții pe care un om o poate face într-o viață, alături de cumpărarea unei locuințe. Prin urmare, nu strică să știi care vor fi costurile de operare, iar acestea e bine să fie cât mai mici. Iată un top 5 cu mașini foarte ieftin de întreținut.

Pe lângă impozit, asigurare și combustibil, deținerea unei mașinii mai implică și alte cheltuieli suplimentare. Întreținerea și reparațiile de rutină sunt necesare pentru a menține un vehicul funcțional, dar și pentru a-și păstra o oarecare valoare la revânzare.

Ținând cont de acestea, cei care vor să își cumpere o mașină, dar nu vor ca apoi să sărăcească cu întreținerea ei, trebuie să-și aleagă un model cu costuri minime de întreținere. Canalul de YouTube 99vehicles a postat un clip în care prezintă cinci mașini a căror întreținere este foarte ieftină.

5 mașini foarte ieftin de întreținut

Intră în galeria foto

5. Ford Focus

Pentru un Ford Focus din 2005, motor 1,6 litri, benzină, revizia completă ar putea costa între 260-280 de lei, în funcție de brandul pieselor pe care le alegi.

4. Seat Ibiza

Întreținerea pentru un Seat Ibiza din 2005, cu motor 1.4 litri, benzină, ar costa în jurul sumei de 300 de lei. Filtrul de benzină al acestui model nu trebuie schimbat chiar la fiecare revizie.

3. Volkswagen Golf 4

Revizia completă pentru acest model poate costa între 220-230 de lei, anual. Acest model, în general, nu are piese scumpe (bobină de inducție, bujii etc.)

2. Dacia Logan

Revizia anuală pentru un Logan cu motor 1.4 sau 1.6 MPI poate ajunge la 200 de lei.

1. Daewoo Matiz

130 de lei ar costa revizia pentru acest model.

Topul făcut de 99vehicles se referă doar la mașini vechi, cu motoare pe benzină.

Avantajele mașinii cu motor pe benzină

Avantajele unei mașini pe benzină ar fi tocmai acestea, revizii mai ieftine, dar pe lângă asta ar mai fi și demarajul mai rapid. Dacă vreți să cumpărați o mașină pe benzină trebuie să știți și că piesele cele mai vulnerabile ar fi bobina de inducție, sonda lambda și pompa de benzină.

 

 

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Captură YouTube / 99vehicles


Marius Vișan
Marius Vișan
Marius Vișan a poposit în lumea auto în anul 2015, însă cu jurnalismul online este familiarizat încă din anul 2006 când a început cursurile Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Contactul cu mașinile l-a luat la vârsta de 18 ani, odată cu obținerea permisului auto. Pasiunea ... citește mai mult

Comentarii
Inchide