Verificare istoric auto. Unde poţi afla gratuit informaţii despre maşina ta

Autor: Marius Vișan 24 iun. 2019 Utile

Verificarea istoricului auto este o etapă importantă la achiziționarea unei mașini la mâna a doua, iar cum românul preferă mașinile mai accesibile, există site-uri care oferă informații despre mașini rulate.

Aplicaţia RAR se accesează gratuit

Datele generate pe acest site sunt activităţile derulate la RAR şi numărul de kilometri înregistraţi în bordul maşinii (kilometri regăsiţi în baza de date a RAR sau a staţiilor ITP autorizate), existenţa/valabilitatea cărţii de identitate a vehiculului, câteva date tehnice şi de identificare, gradul de poluare, valabilitatea ITP. Datele oferite reflectă configuraţia vehiculului şi statutul acestuia şi sunt valabile la data interogării acestora.

Carvertical.com oferă informaţii despre kilometrajul şi accidentele maşinii

În pachetul de informaţii pus la dispoziţie contra cost, cei de la Carvertical.com oferă informaţii în cazul în care vehiculul a fost deteriorat, poate fi verificat dacă este real kilometrajul, se poate consulta arhiva foto, poate fi verificat în baza de date cu vehicule furate, sau se pot afla defectele modelelor respective.

Un alt site care oferă informaţii despre maşinile rulate este AutoDNA.ro

AutoDNA oferă servicii de raportare a istoricului vehiculelor rulate din Europa si SUA. Rapoartele includ informaţii din surse precum instituţii naţionale de administrare, instituţii financiare, registre auto centrale, site-uri de licitaţii şi vânzări auto.

O parte din informaţiile afişate aici sunt gratuite, însă există şi date care se obţin doar contra cost.

O altă sursă este InspectorAuto.ro

Pe acest site se poate verifica, contra cost, ce istoric are maşina. Acest lucru este esenţial înainte de achiziţie pentru ca şansele să ajungi la un vânzător de rea-credinţă sau să cumperi o maşină cu probleme să fie cât mai mici.

De asemenea, o parte din aceste informaţii pot fi accesate şi gratuit, însă pentru a afla dacă maşina a fost implicată într-un accident, de exemplu, se percepe o taxa.

Urmărește Promotor.ro pe Google News


Marius Vișan
Marius Vișan
Marius Vișan a poposit în lumea auto în anul 2015, însă cu jurnalismul online este familiarizat încă din anul 2006 când a început cursurile Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Contactul cu mașinile l-a luat la vârsta de 18 ani, odată cu obținerea permisului auto. Pasiunea ... citește mai mult
Visan Marian
Visan Marian
Începând cu anul 2015, Marian Vișan s-a implicat în domeniul auto, însă experiența sa în jurnalismul online începe din 2006, în timpul studiilor la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării. La vârsta de 18 ani a început să se familiarizeze cu mașinile odată cu obținerea permisului ... citește mai mult

Comentarii
Inchide