Accident grav din cauza unui şofer nerăbdător. Tu cum efectuezi depăşirile? VIDEO

Autor: Adrian Mihălţianu 01 aug. 2015 Accidente
Accident grav din cauza unui şofer nerăbdător. Tu cum efectuezi depăşirile? VIDEO

Din informaţiile pe care le avem cu privire la acest accident, se pare că şoferul a supravieţuit, totuşi, impactului. Asta ar însemna că a fost extrem de norocos, având în vedere riscul uriaş pe care şi l-a asumat efectuând o depăşire cu o maşină practic incapabilă să urce de la 70-80 km/h la o viteză potrivită pentru a face manevra în timp util.

Învăţăm ceva din acest accident?

1. Nu risca depăşiri la limita puterilor maşinii tale. Maşina din clipul de mai jos era pur şi simplu o rablă, dar şoferul a fost incapabil să accepte asta. Trebuie să ai timp destul pentru a efectua manevra dar şi pentru a reveni în siguranţă pe banda ta. E mai bine să pierzi câteva minute în spatele unui camion decât o viaţă întreagă. A, şi nu uita că o maşină încărcată trage mult mai greu decât una uşoară.

2. Pregăteşte din timp manevra de depăşire. Retrogradează cât trebuie pentru a beneficia de cuplul maxim la începutul manevrei de depăşire, nu spre mijlocul sau finalul ei. Nu te feri să turezi cât mai tare motorul pentru a atinge rapid şi puterea maximă. E mult mai bine să fii nevoit să urci o treaptă de viteză în timpul manevrei de depăşire, decât să retrogradezi pentru că ţi-ai dat seama că urci prea greu în ture şi eşti deja pe contrasens.

3. Dacă eşti cel care e depăşit şi vezi în oglinda retrovizoare că deşteptul care efectuează manevra nu va reuşi să o şi termine, dacă ai timp, frânează pentru a-l lăsa să treacă. Dacă e prea târziu, trage uşor (!) de volan spre dreapta pentru a-i face loc – în general, nu vei fi nevoit să ieşi de pe carosabil pentru a face această manevră. Ai putea salva nişte vieţi – dacă nu viaţa imbecilului angajat în depăşire, atunci măcar viaţa celorlaltor victime.

4. Dacă te apropii de o maşină care efectuează o depăşire, redu întotdeauna viteza, preventiv – aşa cum el a apreciat greşit viteza ta, şi tu s-ar putea să apreciezi greşit capacitatea sa de a termina la timp manevra. 

În rest, ochii la drum, nu poţi şti niciodată când îţi iese un nefericit din ăsta în faţă.

Urmărește Promotor.ro pe Google News
Citește și...



Comentarii
Inchide