Condiţii de iarnă pe şosele, circulaţi cu atenţie! VIDEO

Autor: Adrian Mihălţianu 28 dec. 2014 Accidente
Condiţii de iarnă pe şosele, circulaţi cu atenţie! VIDEO

Sunt condiţii de iarnă pe majoritatea drumurilor din România, motiv pentru care nu ar trebui să vă asumaţi riscuri inutile. În special pe şoselele din sudul, sud-estul şi estul României sunt probleme, pe multe dintre ele fiind prezent strat de zăpadă sau chiar porţiuni de gheaţă. Viscolul anunţat pentru noaptea dintre duminică, 28 decembrie şi luni, 29 decembrie va pune probleme suplimentare conducătorilor auto.

Via TraficTube, user nwradu

Vă reamintim, pe scurt, câteva reguli de bază, dacă sunteţi obligaţi să plecaţi la drum în afara localităţii zilele acestea:

1. Echipaţi-vă maşina cu anvelope de iarnă. Altminteri sunteţi pasibili de amenzi usturătoare. Nu neglijaţi nici lichidul de parbriz, care trebuie să fie concentrat pentru a rezista la temperaturile scăzute.

2. Luaţi-vă cu voi o lopată, o şufă, o lanternă, măcar 2 litri de apă, mâncare, dulciuri şi o pătură groasă, precum şi haine suplimentare. Nu ştiţi când veţi rămâne blocaţi pe drum, iar acestea vă vor permite să vă păstraţi căldura corpului timp îndelungat.

3. Deszăpeziţi-vă complet maşina, inclusiv pe pavilion, capotă şi portbagaj.

4. Aprindeţi luminile de drum şi verificaţi să aveţi farurile curate.

5. Păstraţi distanţă mai mare decât de obicei faţă de maşina din faţă.

6. Reduceţi viteza în special din frână de motor şi nu vă angajaţi în depăşiri dacă din acest motiv veţi circula cu viteză mai mare decât permit condiţiile drumului.

7. Nu faceţi manevre bruşte pe şosea şi folosiţi frâna de serviciu cu moderaţie.

Drum bun!

Urmărește Promotor.ro pe Google News
Citește și...



Comentarii
Inchide