De ce e periculos croşetatul benzilor de circulaţie. VIDEO

Autor: Adrian Mihălţianu 21 oct. 2014 Accidente
De ce e periculos croşetatul benzilor de circulaţie. VIDEO

Unii dintre cei mai enervanţi şoferi sunt aceia care ocupă abuziv banda a II-a sau a III-a de circulaţie, fără a avea intenţia de a devansa în timp util maşinile de pe banda de lângă ei. Comportamentul lor este şi periculos, pentru că diminuează viteza de circulaţie pe întreaga bucată de drum pe care se află, iar argumentul că pot sta bine mersi acolo atât timp cât nu depăşesc viteza legală arată că, de fapt, nu le pasă deloc de cei din jur. Plus că încalcă legea, în măsura în care se pot replia în siguranţă pe banda aflată imediat în dreapta şi nu fac acest lucru.

Totuşi, mult mai periculoşi decât ei sunt cei care se apucă să sară de pe o bandă de circulaţie pe alta, mereu în vânătoare de un locşor liber prin care să se strecoare în faţa celorlalţi. Chiar dacă legea permite devansarea prin dreapta pe un drum cu mai multe benzi de circulaţie, faptul de a „croşeta” benzile în viteză reprezintă o manevră cu grad ridicat de periculozitate, în special din cauză că şoferii nu au timp să vadă maşina care vine spre ei. Iar dacă mai şi forţezi manevra, se poate întâmpla o tragedie.

Remarcaţi la ce accident nefericit a dus nerăbdarea unui şofer prost şi grăbit, în condiţiile în care maşinile de pe banda III chiar se deplasau suficient de repede pentru ca acesta să nu aibă de ce a se plânge. 

Urmărește Promotor.ro pe Google News
Citește și...



Comentarii
Inchide