De ce să porţi centura pe locul din spate – VIDEO

Autor: Adrian Mihălţianu 31 mai 2015 Accidente
De ce să porţi centura pe locul din spate – VIDEO

În Statele Unite ale Americii, 50% dintre decesele ca urmare a accidentelor grave de circulaţie au fost cauzate de nepurtarea centurii de siguranţă. Situaţia este cu atât mai gravă atunci când vorbim de taxiuri, în care oamenii se urcă fără a-şi mai pune centurile – valabil şi la noi în ţară.

Totuşi, clipul video de mai jos ar trebui să te facă să înţelegi de ce e vital ca toţi ocupanţii banchetei din spate să aibă centurile puse. Cauzele sunt simple: orice accident, chiar şi la 40 km/h, te va proiecta cu putere în scaunele din faţă sau chiar peste ceilalţi ocupanţi ai maşinii. Traiectoria este imposibil de prevenit sau de corectat, pentru că un simplu impact la 40 de km/h îţi dublează practic greutatea corpului şi nu ai efectiv timpul necesar să reacţionezi. 

Priviţi cum sunt aruncaţi de colo-colo cei care nu poartă centură, cât noroc au avut că nu s-a terminat mai prost pentru ei, dar gândiţi-vă şi la moartea marelui matematician John Nash şi a soţiei lui, precum şi a sutelor de români care mor în fiecare an pentru că nu poartă centura şi, data viitoare când vă urcaţi în maşină, pe oricare loc, puneţi-vă centura. E mai bine atât pentru voi, cât şi pentru toţi ceilalţi.


Urmărește Promotor.ro pe Google News
Citește și...


Visan Marian
Visan Marian
Începând cu anul 2015, Marian Vișan s-a implicat în domeniul auto, însă experiența sa în jurnalismul online începe din 2006, în timpul studiilor la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării. La vârsta de 18 ani a început să se familiarizeze cu mașinile odată cu obținerea permisului ... citește mai mult

Comentarii
Inchide