Acest concept de DeLorean o să te trimită înapoi în viitor. VIDEO

Autor: Iulian Dnistran 05 feb. 2014 Concepte auto

Designerul Adam Graszk şi-a imaginat cum ar putea arăta o nouă generaţie a maşinii care a devenit cunoscută în lumea întreagă după ce a apărut în seria de filme „Back to the Future”: DeLorean DMC-12. Iar la prima vedere nu pot decât să spun că imaginaţia lui funcţionează foarte bine, fiindcă studiul său de design arată minunat.

Sigur, fanii înfocaţi ai eşecului comercial denumit DMC-12 ar putea să comenteze că varianta modernă a maşinii lor preferate nu respectă modul tradiţional de deschidere a uşilor şi că s-a lăsat pradă modernităţii (câtă nesimţire, nu?). Dar cui îi pasă ce spun fanii, până la urmă?

Designerul nu a dat nici un detaliu referitor la felul în care maşina lui va fi vopsită dacă va ajunge vreodată să prindă viaţă (modelele originale nu au fost vopsite la exterior, ci aveau caroseria din oţel inoxidabil lăsată la vedere). De asemenea, omul cu imaginaţia de cristal nu a spus ce motor ar vrea să aibă sub capotă, dar bănuiesc că nu e un V6 de Peugeot cu doar 150 CP, aşa cum a primit originalul.

Asta e a mea!

Iar acum, lecţia de istorie. Compania DeLorean Motor Company a luat naştere în anul 1975, cu sediul în Michigan, Statele Unite ale Americii, iar în 1981 a început să producă, în Irlanda de Nord, primul şi singurul său model: DMC-12. De-a lungul celor trei ani de producţie, DeLorean a construit aproximativ 9.000 de exemplare, după care a dispărut din industria auto. În 2007, un antreprenor din statul american Texas a preluat drepturile de producţie şi a reluat asamblarea modelelor DMC-12 cu piese noi rămase în inventarul companiei originale. Iar asta înseamnă că dacă studiul de design al lui Adam Graszk nu devine realitate (şi, să fim serioşi, nu va deveni niciodată realitate), te poţi consola cu faptul că poţi să-ţi cumperi un DeLorean nou. Bine, are 30 de ani, dar e nou. 

VIDEO:

Urmărește Promotor.ro pe Google News
Citește și...



Comentarii
Inchide