Conceptul Aston Martin CC100 marchează 100 de ani de existenţă a mărcii britanice

Autor: Iulian Dnistran 24 mai 2013 Concepte auto

Aston Martin CC100 Concept este maşina care marchează 100 de ani de existenţă a companiei auto britanice. Fireşte, n-am uitat că Aston Martin a prezentat ediţia specială Vanquish Centenary Edition la Salonul Auto Geneva 2013, care a fost descrisă atunci ca fiind maşina care sărbătoreşte un secol de Aston.

Se pare, însă, că englezii şi-au dat seama că o simplă ediţie specială a unui model existent nu prea este un cadou potrivit pentru marcarea unui eveniment atât de important, aşa că acum ne îndulcesc privirea cu prototipul CC100, a cărui denumire se traduce în Concept Car 100.

Construită pe platforma modelului V12 Vantage, maşina a debutat ieri la cursa de 24 de ore de la Nürburgring, unde a făcut un tur demonstrativ cu Ulrich Bez, şeful Aston Martin, la volan.

Conceptul CC100 a fost desenat şi construit în mai puţin de şase luni şi combină liniile de design ale modelului istoric DBR1 cu formele modelelor actuale, precum grila radiatorului de mari dimensiuni, prizele de aer din laterale şi posteriorul proeminent care aduce aminte de conceptul V12 Zagato.

Sub capotă, speedsterul britanic are parte de ultima generaţie a motorului V12 de 6,0 litri aspirat natural, cuplat la o cutie de viteze secvenţială cu şase trepte, controlată prin intermediul padelelor montate pe coloana de direcţie.

Datele tehnice nu au fost publicate, însă ştim că prototipul Aston Martin CC100 poate face sprintul de la zero până la 100 km/h în puţin peste patru secunde, iar viteza maximă este de 290 km/h, limitată electronic.

Video Aston Martin CC100 Concept:

Urmărește Promotor.ro pe Google News
Citește și...



Comentarii
Inchide