Conceptul cabrio Opel Adam Rocks, prezentat la Geneva 2013

Autor: Iulian Dnistran 04 mart. 2013 Concepte auto

Cu o zi înainte de deschiderea Salonului Auto Geneva 2013 pentru presă, Opel a prezentat în avanpremieră studiul de design Adam Rocks, care încearcă să ducă mai departe opţiunile de personalizare ale citadinei Adam.

Cea mai mare schimbare adusă de conceptul Adam Rocks este reprezentată de acoperişul din material textil, care poate fi pliat până în dreptul stâlpilor din spatele maşinii. Potrivit oficialilor Opel, această soluţie este avantajoasă deoarece acoperişul nu intră în portbagaj şi, astfel, spaţiul disponibil pentru bagaje rămâne la fel de mare ca în cazul unui Adam standard.

Acoperişul poate fi deschis sau închis prin intermediul unei telecomenzi sau cu ajutorul unei aplicaţii încorporate în sistemul multimedia IntelliLink, care ştie când se apropie o zonă cu vreme nefavorabilă şi închide automat acoperişul din material textil. Conform Opel, utilitatea acestei aplicaţii devine evidentă atunci când şoferul a uitat acoperişul deschis, iar vremea urmează să se înrăutăţească.

Conceptul Rocks ridică ştacheta impusă de proaspăt sositul Opel Adam la următorul nivel de individualizare. Având prezentarea programată pentru Salonul Auto de la Geneva, Adam Rocks dispune de o caroserie monocorp cu trei uşi, lungă de 3,70 m, cu proporţii musculare. O altă noutate o reprezintă şi posibilitatea de deschidere oferită de acoperişul textil.

Conform Opel, practicanţii de Parkour au fost una din sursele de inspiraţie pentru Adam Rocks, fapt pentru care aspectul său a fost modificat, devenind mai înalt şi mai lat. Elementul lifestyle este amplificat de look-ul cabrio, pânza acoperind toată lungimea şi lăţimea acoperişului, până la stâlpii C.

„Cu un design şi mai îndrăzneţ decât al oricărui alt Adam, Rocks este o demonstraţie impresionantă a cât de mult potenţial pentru individualizare oferă noul nostru mic model lifestyle, încă de la lansarea sa pe piaţă. Acesta combină duritatea unui crossover cu condusul cool în aer liber”, a declarat Malcom Ward, Director, Şef Design Opel/Vauxhall.

Urmărește Promotor.ro pe Google News
Citește și...



Comentarii
Inchide