Conceptul Ford S-Max prefigurează o nouă generaţie a monovolumului european

Autor: Dan Vache 02 sept. 2013 Concepte auto

Ford a dezvăluit prima imagine oficială cu conceptul S-Max, care prefigurează cea de-a doua generaţie a monovolumului european Ford S-Max. Era şi timpul, de altfel, fiindcă actualul S-Max se produce încă din 2006 şi a cam rămas în urmă cu tehnologia.

Dar nu-i nimic, fiindcă S-Max Concept vine la pachet cu o mulţime de tehnologii care compensează. Lucruri ca sistemul de comunicare între maşini, care oferă un plus de siguranţă în situaţii de vizibilitate scăzută, şi o versiune nouă a asistentului de parcare – care poate controla direcţia, dar şi selecţia treptelor de viteză şi îl avertizează pe şofer dacă s-ar putea să se producă un accident când iese din locul de parcare.

Iar asta nu e tot. Scaunul şoferului are parte de sistemul Ford ECG, care monitorizează ritmul cardiac al şoferului şi, dacă este cazul, contactează serviciul de ambulanţă automat prin intermediul sistemului Ford SYNC. Mai mult, maşina monitorizează scaunele din spate şi îi poate alerta pe părinţi dacă un copil care doarme trece printr-o criză diabetică.

Sigur, s-ar putea ca maşina de serie să nu aibă nici una dintre aceste dotări, dar sperăm că Ford va alege calea cea dreaptă.

La exterior, Ford S-Max Concept preia limbajul de design al mărcii americane, iar rezultatul e un fel de Ford Fiesta supradimensionat. Sub capotă există un motor pe benzină EcoBoost de 1,5 litri.

Familişti, ce părere aveţi?

Urmărește Promotor.ro pe Google News
Citește și...



Comentarii
Inchide