Conquest Knight XV – rivalul canadian al lui Hummer H1

Autor: Oraan Mărculescu 11 ian. 2009 Concepte auto

Conquest anti-HummerHummer? Care Hummer? Maşina aia militară care consumă exagerat şi este inconfortabilă? Nu. Cei de la Conquestcars văd altfel o maşină completă şi pregătită pentru orice. Pentru început, vor fi construite doar 100 de bucăţi, fiecare având un preţ de pornire de 310.000 USD.

Maşina este construită manual, fiind nevoie de 1.500 de ore pentru un exemplar – poate dura şi mai mult, în funcţie de cât de extravagante sunt cerinţele viitorului proprietar. Dacă arată mai bine sau este mai urât decât un Hummer H1 nici nu mai contează, Conquest Knight VX fiind inspirat după maşinile militare Gurcka. La bază se află un şasiu Ford super-duty, modificat pentru a face faţă cerinţelor… militare.

Urata, mare si blindataTermenul militar se regăseşte în protecţia antiglonţ şi antigrenadă, maşina fiind blindată: caroserie din oţel de înaltă rezistenţă, spoilere şi bosaje din fibră de sticlă sau geamuri antiglonţ de până la 64 mm grosime. Bineînţeles că masa proprie ajunge la puţin peste 4,5 tone! Pneurile speciale Michey Thompson sunt concepute pentru rularea run-flat, în caz că sunt perforate de gloanţe sau şrapnel.

Cam până aici cu chestiile militare, să trecem la lux: tapiţerie din piele Andrew Muirhead, covoraşe de lână Wilton Wool, fotolii reglabile electric şi cu multiple facilităţi, iluminare interioară cu LEDuri, sistem multimedia Alpine, cu Bluetooth şi monitoare TV pentru toate locurile, sistem "Night Vision" şi cameră pentru mersul înapoi, ba chiar şi sistem Playstation 3 PS3!

310.000 USD si biofuel E85La bordul maşinii pot lua loc, în condiţii de maxim confort, şase jucători de baschet profesionist – un etalon pentru cât de încăpător este acest mastodont, care are 6,1 metri lungime, 2,5 metri lăţime, 2,54 metri înălţime şi un ampatament de 3,58 metri. Oare Arnie este tentat de această jucărie, numai bună pentru "Terminator 5"?

Credeaţi că maşina este la fel de poluantă precum un Hummer H1? Nicidecum, deoarece motorul V10, de 6,8 litri şi 400 CP, este conceput să funcţioneze cu bioetanol E85. Se pare că, în opinia canadienilor de la Conquestcars, mogulii care vor maşini superluxoase şi sigure devin din ce în ce mai ecologişti…

Urmărește Promotor.ro pe Google News
Citește și...



Comentarii
Inchide