Volvo Concept Coupe e un înlocuitor modern pentru celebrul P1800

Autor: Adrian Mihălţianu 29 aug. 2013 Concepte auto

Volvo Concept Coupe a fost dezvăluit oficial înainte de premiera mondială de la Salonul Auto de la Frankfurt 2013. Şi trebuie să spun că noul director de design de la Volvo, Thomas Ingenlath, ştie ce face, fiindcă prototipul suedezilor arată foarte bine.

Oficialii companiei spun că acest nou concept se vrea un fel de urmaş al celebrului Volvo P1800 – maşina condusă de Roger Moore în serialul Sfântul din anii ’60. Iar influenţele se văd, însă este vorba doar despre influenţe, fiindcă Volvo Concept Coupe nu este o maşină retro, ci o maşină care priveşte spre viitor.

„E datoria unui designer auto să reflecte şi să încorporeze tuşe de design care fac parte din istoria companiei. P1800 e un Volvo legendar, recunoscut pentru formele şi detaliile sale frumoase. Totuşi, folosirea elementelor de la P1800 pentru exterior şi interior nu are nimic de-a face cu stilul retro. Folosim legături subtile către un trec glorios pentru a crea un viitor unde frumuseţea devine o parte recunoscută a identităţii Volvo. Călătoria începe cu Concept Coupe”, a declarat Thomas Ingenlath, şeful departamentului de design de la Volvo.

În interior găsim cadrane digitale şi un ecran tactil imens amplasat pe consola centrală, care înlocuieşte toate butoanele convenţionale. Se aseamănă cu Tesla Model S în această privinţă, însă ecranul a fost integrat mult mai frumos în Volvo.

Sub capota conceptului stă un motor de 2,0 litri pe benzină din noua generaţie de motorizări Drive-E, combinat cu un motor electric. Propulsorul pe benzină trimite puterea către roţile din faţă, în vreme ce motorul electric învârte roţile din spate. În total, sistemul hibrid produce aproximativ 400 CP şi peste 600 Nm.

Cei de la Volvo nu au precizat dacă acest concept impresionant va ajunge vreodată o maşină de serie, însă au spus că limbajul de design va fi aplicat pe cea de-a doua generaţie a SUV-ului XC90.

Volvo Concept Coupe va fi prezentat în premieră mondială la Salonul Auto Frankfurt 2013.

Video Volvo Concept Coupe:

Urmărește Promotor.ro pe Google News
Citește și...



Comentarii
Inchide