10 maşini în testele de coliziune Euro NCAP – noiembrie 2013

Autor: Oraan Mărculescu 27 nov. 2013 Dosar & Analize

BMW i3: 4 stele Euro NCAP şi premiul pentru ECALL

Poate părea un rezultat surprinzător pentru un BMW, însă cele 4 stele au o explicaţie foarte simplă: BMW i3 s-a comportat foarte bine la capitolele protecţia pasagerilor şi a copiilor, însă a performat slab în privinţa protecţiei pietonilor.

În plus specialiştii Euro NCAP depunctând maşina la capitolul sisteme de asistenţă, considerând că indicaţiile ţinând de activarea airbagului pentru pasager nu sunt suficient de lizibile, iar avertizările sonore pentru necuplarea centurilor în spate lipsesc. De asemenea, i3 a mai fost depunctat deoarece limitatorul de viteză e doar opţional.

Totuşi, bavarezii pot fi mulţumiţi datorită premiului special acordat de Euro NCAP sistemului BMW Assist Advanced eCall, care apelează automat serviciile de urgenţă în cazul unui accident, oferind şi informaţii privind locul unde s-a produs accidentul, pentru o intervenţie cât mai rapidă, dar şi informaţii despre accident, pentru a permite evaluarea gravităţii acestuia, o funcţie considerată unică în acest moment.

Rezultatele pentru o nouă maşină – PE PAGINA URMĂTOARE

Pagini: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide