Maşina care virează excesiv şi pe care o poţi parca din… smartwatch

Autor: Oraan Mărculescu 06 iul. 2015 Mașini electrice

Prima inovaţie a lui ZF Smart Urban Vehicle parcă le este dedicată celor care urăsc manevra de întoarcere ”din cel puţin trei mişcări”: graţie noului sistem de virare, roţile maşinii se pot roti până la 75 de grade, mai mult decât la orice altă maşină de serie. Deci se poate face dintr-o bucată întoarcerea de 180 de grade pe un drum normal cu două benzi.

După care vine a doua inovaţie: puntea spate eTB, care include şi motoarele electrice pentru roţi. Cei care sunt interesaţi pot afla mai multe informaţii tehnice, iar cei care se grăbesc este suficient să ştie că noul sistem de propulsie este mult mai eficient decât al maşinilor electrice actuale.

Visul oricui urăşte parcarea laterală: să comanzi maşina stând liniştit în afara ei

 

Am ajuns şi la amatorii de gadgeturi, cărora maşinuţa ZF Smart Urban Vehicle le oferă mai multe delicatese. Avem mai întâi un sistem semi-autonom de parcare a maşinii prin intermediul smartphone-ului sau chiar a smartwatch-ului, că doar e mai cool. Te dai jos din maşină, porneşti aplicaţia, maşina îşi caută locul şi se parchează singură. Toţi ceilalţi vor rămâne cu gura căscată, nu-i aşa?

După care mai avem un sistem PreVision cu stocarea datelor în cloud sau un volan care ştie dacă ţii sau nu mâinile pe el – aici mai multe detalii.

Deocamdată, ZF Smart Urban Vehicle este doar un prototip, dar suntem siguri că în câţiva ani vom vedea pe noile maşini de serie propunerile inginerilor germani. Sunt simple, eficient şi, nu în ultimă instanţă, cool. Ce mai urmează, să-ţi parchezi maşina folosind Google Glass?…

Volanul ştie când nu ai mâinile pe el – te-ai ars!

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide