ANAF-ul îşi face asigurare CASCO pentru 353 de maşini la o companie cu probleme

Autor: ProMotor 16 feb. 2016 Știri auto

Agenţia Natională de Administrare Fiscală vrea să încheie poliţe CASCO pentru 353 de maşini, la Carpatica Asigurari, societate aflată în pragul falimentului, informează HotNews.ro.

Împotriva Carpatica, ASF a deschis la începutul anului procedura de rezoluţie pentru a preveni falimentul acesteia, însă ANAF i-a atribuit ei şi unei companii asociate numită Fast Broker, contractul în valoare de 301.864 lei (fără TVA), în data de 4 februarie 2015. Preţul cel mai mic a fost criteriul de atribuire care a cântărit cel mai greu la licitaţie.

Carpatica a avut în derulare un plan de redresare, aprobat de Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) în septembrie anul trecut, valabil până la finele anului, însă nu a respectat termenele, iar autoritatea de supraveghere s-a arătat sceptică cu privire la investitorul interesat să preia societatea.

Firma de asigurări trebuia să atragă un credit subordonat de minim 30 milioane lei şi să încheie o tranzacţie cu un investitor strategic până la 15 decembrie.

Acţionarii Carpatica Asig sunt companiile Atlassib Sibiu, cu un pachet de 92,77% şi Transcar Sibiu, cu o deţinere de 6,64%, Ambele controlate de Ilie Carabulea. Un pachet de 0,59% din acţiunile companiei sunt deţinute de persoane fizice.

Contractul pe care ANAF l-a scos la licitaţie era împărţit în patru loturi, Carpatica Asig SA şi Fast Broker căştigând două dintre ele. 



 

 

 

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide