Ariel Atom a intrat în dotarea Poliţiei (dar nu în România)

Autor: Iulian Dnistran 05 iun. 2014 Știri auto

Ariel Atom este una dintre cele mai agile maşini de serie din lume şi, ghici ce, Poliţia tocmai a primit un exemplar. Evident, nu este vorba despre România, ci despre Marea Britanie, acolo unde cei de la Ariel construiesc modelul capabil să îţi deformeze faţa în doi timpi şi trei mişcări.

Mai exact, Poliţia din Somerset a intrat într-un parteneriat cu producătorul Ariel, parteneriat din care Poliţia are cele mai multe de câştigat. Adică s-a ales un Atom 3.5R nou-nouţ, care a fost gâdilit sub barbă ca să producă nu mai puţin de 350 CP din propulsorul Honda de 2,0 litri. Aşa că sprintul de la zero până la 100 km/h e gata în doar 2,6 secunde. Minunat.

Look at me, I’m so handsome with my Atom…

Ca de obicei, maşinuţa a primit o vopsea în culorile poliţiei şi o rampă de lumini ca să îşi anunţe prezenţa. Ceea ce e necesar, fiindcă s-ar putea să treacă pe lângă tine fără să o vezi.

Cu alte cuvinte, Marea Britanie se poate lăuda acum că are două poziţii în TOP 10 cele mai tari maşini de Poliţie din lume, acolo unde până nu demult era doar singuraticul Caparo T1.

Există, însă, şi o veste care îi va bucura pe vitezomanii Angliei: Atomul nu va fi folosit în urmăririle de maşini, ci va fi un fel de panou publicitar ambulant pentru o campanie de sensibilizare a motocicliştilor, scrie The Independent.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide