Autostrada A1: tronsonul Sibiu-Orăştie văzut din aer. VIDEO

Autor: Adrian Mihălţianu 11 nov. 2013 Știri auto
Autostrada A1: tronsonul Sibiu-Orăştie văzut din aer. VIDEO

Cei de la Turnulsfatului.ro şi Sibiu Aerial au filmat în acest weekend stadiul lucrărilor de pe autostrada Sibiu-Orăştie, pe loturile III şi IV, adică în zona în care se află cel mai mare viaduct din ţară, precum şi primul tunel de autostradă din România. Stadiul lucrărilor diferă, dar din imaginile filmate ne putem da deja seama că bucata de autostradă dintre Sibiu şi Sălişte (legătura dintre centura la nivel de autostradă a Sibiului şi Sălişte) are într-adevăr şanse de a fi dată în folosinţă în jurul datei de 15 decembrie 2013 (aşa cum se anunţase), în timp ce restul autostrăzii va fi gata cel devreme în septembrie 2014.

Pe tronsonul Sibiu – Sălişte se află şi primul tunel de autostradă din România, cu o lungime de 400 de metri, care e deja gata în proporţie de peste 80%. Legătura cu DN1 în dreptul localităţii Sălişte se va face prin nodul rutier deja executat şi asfaltat, iar şoferii vor reintra pe autostradă 23 de kilometri mai încolo, apucând apoi spre Deva.

Restul autostrăzii, dintre Sălişte şi Cunţa, va fi gata însă abia în toamna anului viitor, fiind avansată data de septembrie 2014. Cauza întârzierilor sunt alunecările de teren, care au necesitat reproiectări şi apelarea la soluţii de tip tunel excavat şi apoi îngropat la loc. Aici se află şi cel mai mare viaduct din România, deja finalizat, dar care va fi conectat abia la urmă, după executarea lucrărilor de stabilizare a terenului. Cel mai probabil, având în vedere şi întârzierile de până acum, o dată realistă de dare în folosinţă a întregii autostrăzi Sibiu – Orăştie este finalul anului 2014.

Mai multe detalii pe: TurnulSfatului.ro şi Sibiu Aerial

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide