Autostrada Sibiu-Orăştie, „în faţa unui risc iminent” de prăbuşire

Autor: Andrei Ştirbu 29 iul. 2015 Știri auto
Autostrada Sibiu-Orăştie, „în faţa unui risc iminent” de prăbuşire

„Această autostradă nu prezintă garanţiile necesare pentru siguranţa circulaţiei. Ne aflăm în faţa unui risc iminent, inclusiv de pierderi de vieţi omeneşti şi acest lucru trebuie să fie tratat corespunzător […]” a declarat Alexandru Nazare, citat de Agerpres.

Vicepreştedintele PNL şi fost ministru al Transporturilor Alexandru Nazare a declarat că se ocupă de aceste tronsoane de autostradă de la începutul lucrărilor, şi că corpul autostrăzii s-a deplasat în patru locuri. „Discutăm despre patru locuri în care corpul autostrăzii s-a deplasat. Au apărut pe acest tronson fisuri de zece centimetri care au fost doar estetic remediate şi care prezintă nişte riscuri importante.”

În completare, Mihai Crăciun – reprezentantul organizaţiei non-guvernamentale Construim România – a menţionat că „dealul Aciliu riscă să cadă peste autostradă, acolo este şi o cale ferată sub care pământul a început să alunece. Nici constructorul, nici statul nu ştiu care este soluţia pentru a remedia acest tronson de drum. La capătul viaductului, terenul deja s-a surpat şi reprezintă un pericol pentru participanţii la trafic.”

Autostrada Sibiu-Orăştie a fost dată în folosinţă pe 16 noiembrie 2014, ca după nici zece zile să apară primele semne că ceva nu a fost în regulă în procesul de construcţie – autostrada îşi arată primele crăpături. În ciuda faptului că arată impresionant văzută de sus – şi, mai important, că ajută la fluidizarea traficului tranzitar – autostrada Sibiu-Orăştie este grav bolnavă. Vă sugerăm să o evitaţi pe cât posibil, cel puţin până după investigaţiile care (sperăm noi) i se vor face.

sursa: Agerpres

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide