Bentley Continental GT3 a fost dezvăluit la Goodwood

Autor: Tudor Rus 15 iul. 2013 Știri auto

Englezii de la Bentley s-au lăsat puţin aşteptaţi cu lansarea versiunii de curse Continental GT3, însă au făcut-o în stil mare, pe teren propriu, la Goodwood Festival of Speed.

Bestia de circuit este propulsată de un motor V8 de 4 l modificat special pentru curse, care dezvoltă acum 600 CP. Toată puterea este trimisă către puntea spate şi este gestionată cu ajutorul transmisiei secvenţiale Xtrac cu şase trepte, controlată cu ajutorul padelelor de pe volan.

Cu o aşa maşină nu e de ajuns să poţi merge cu viteză, ci să te şi opreşti în siguranţă. Pentru asta, inginerii Bentley au folosit un sistem de frânare Brembo cu discuri de oţel ventilate şi etriere cu şase pistonaşe pentru roţile din faţă, respectiv patru pistonaşe pentru cele din spate.

Cu ajutorul materialelor ultra-uşoare, masa lui Continental GT3 a fost redusă sub 1.300 de kg. La capitolul aerodinamică, Continental GT3 stă mult mai bine ca versiunea de serie, pentru că a primit un eleron masiv din fibră de carbon precum şi modificări la nivel de capotă, grilă frontală şi spoilere, precum şi un set de jante de curse OZ Racing de 18 inci.

Mai multe imagini cu Bentley Continental GT3 regăsiţi în galeria foto de mai sus.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide