BMW a lansat cea mai puternică staţie de încărcare pentru maşini electrice din Bucureşti

Autor: ProMotor 20 iul. 2016 Știri auto

 


Prin intermediul unei colaborări dintre BMW România şi Băneasa Business & Technology Park, zilele trecute a fost inaugurată cea mai puternică staţie publică de încărcare electrică din Bucuresti. Staţia de incarcare este pusă la dispoziţia tuturor utilizatorilor de maşini electrice. La ea pot acea acces gratuit toţi posesoriii de maşini electrice, aceasta punând la dispoziţie două sloturi, unul de 22kW şi unul de 50kW. Suma investită în această staţie este de 30.000 euro, la care s-au adougat alţi 8.000 euro pentru instalare.

Noua staţie a fost parte a unui program de teste de business car sharing la Băneasa Business & Technology Park şi s-a desfăşurat pe o perioadă de trei săptamani, gratuit, pentru companiile prezente în clădirea de birouri.

Pe aceasta perioada s-au înscris in program peste 60 de persoane şi au fost efectuate peste 200 de curse.

“Acest proiect este rezultatul preocupării noastre de a încuraja politici non-poluante şi de a ne alinia practicilor internaţionale. De cealaltă parte, România devine una din cele mai atractive pieţe din Europa Centrală şi de Est pentru spaţiile de birouri iar companiile de aici au înţeles că sustenabilitatea presupune şi politici verzi ca parte a programele de CSR (Corporate Social Responsability).” Cristina Dinu, Director General Baneasa Business & Technology Park.

Programul de Business Car Sharing a fost testat gratuit de către angajaţii din clădirile Băneasa Business & Technology Park, cu ajutorul aplicaţiei Get Pony. 

„Suntem încântaţi că instalarea acestei staţii a fost baza pentru dezvoltarea mai multor idei şi a deschis mai multe parteneriate interesante. Avem în plan că în perioada următoare să lucrăm la insatalarea şi altor staţii, cu focus pe zone urbane”, a declarat Dana Popescu, manager BMW i România.


Urmărește Promotor.ro pe Google News


Visan Marian
Visan Marian
Începând cu anul 2015, Marian Vișan s-a implicat în domeniul auto, însă experiența sa în jurnalismul online începe din 2006, în timpul studiilor la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării. La vârsta de 18 ani a început să se familiarizeze cu mașinile odată cu obținerea permisului ... citește mai mult

Comentarii
Inchide