Borgward BX7: primele imagini şi informaţii cu nou-nouţul crossover german

Autor: Andrei Ştirbu 14 sept. 2015 Știri auto

Dacă ar fi să intri în piaţa auto acum cu un model, care ar fi cea mai bună variantă, dacă nu un crossover? Istoria crossoverelor (sau a SUV-urilor compacte) continuă, iar Bogward îşi reiterează numele cu un prim model de acest fel, botezat BX7. 

Toate informaţiile urmează să apară în momentul în care numărătoarea de pe siteul lor va ajunge la zero, moment în care BX7 îşi va face în mod oficial în lume. Până atunci, putem să aruncăm o privire la liniile lui Borgward BX7 şi să confirmăm, şi noi, că arată foarte germanic. Ar fi fost cumva culmea, într-o lume în care modelul germanic este preluat şi de producătorii non-germanici, un brand născut în această ţară să arate altcumva, nu?

Conform celor de la Auto Bild, care i-au tras de limbă pe oficialii Borgward pentru a obţine informaţiile mai repede, serioztitatea lui BX7 este animată de un motor turbo I4 de 2,0 litri, cu 224 de cai-putere, ajutat de o cutie automată cu dublu-ambreiaj şi cu şapte rapoarte să trimită puterea tuturor celor patru roţi. 

Mai mult de atât, la Salonul Auto de la Frankfurt 2015, BX7 se va prezenta şi în formulă plug-in hybrid, unde ansamblu propulsor va avea, pe lângă motorul mai sus menţionat, şi o componentă electrică, însumând 401 cai-putere. În modul full electric, Borgward BX7 ar putea parcurge până la 55 de kilometri. Şi versiunea plug-in hybrid are transmisie integrală, doar că aici fiecare punte are câte un motor desemnat – puntea faţă este animată de motorul termic, în timp ce spatele este pus în mişcare de motorul electric. 

Între cei 4,7 metri lungime ai caroseriei lui Borgward BX7, habitaclul poate găzdui între cinci şi şapte pasageri, în funcţie de versiunea aleasă (2+3, 2+2+2, 2+3+2). Totodată, cu bancheta (şi scaunele) pliate, portbagajul îşi creşte volumul până la 1.344 de litri. Iar pe partea de infotainment, BX7 se laudă cu un ecran cu diagonaşă de 12,3 inci. Şi va avea şi cruise control adaptiv, printre alte chestiuţe tehnologice care îţi vor face viaţa mai uşoară la volan. 

Şi, pentru că într-o piaţă disputată de mulţi jucători trebuie să intri tare, se zvoneşte că Borgward BX7 va avea un preţ de pornire de 26.000 € (în Germania). Acum nu trebuie decât să aşteptăm 20 de ore ca să confirmăm cele auzite…

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide