Cât câştigă un şofer Uber?

Autor: BUSINESS Magazin 18 oct. 2015 Știri auto
Cât câştigă un şofer Uber?

Anul trecut Uber a anunţat că un şofer din New York care lucrează full time pentru Uber câştigă în medie 90.000 de dolari pe an.

Şoferii au reacţionat şi au mărturist pentru Business Insider că nu câştigă în niciun caz atât de mult, căştigurile fiind undeva între 10.000-41.000 pe an.

Emily Guendelsberger, jurnalist de la ziarul Philadephia City Paper, a decis să afle cât câştigă un şofer Uber şi s-a angajat la compania de ride-sharing.

Prima lecţie de condus alături de un şofer profesionst incognito produce o reclamă genială – VIDEO

VIDEO Un şofer nervos că un pieton i-ar fi atins maşina a făcut un gest uimitor şi a ajuns să fie acuzat de tentativă de omor

După 100 de curse, ea a câştigat 17 dolari pe oră. Numai că suma s-a diminuat când a extras 28%, procentajul fiind partea Uber, apoi încă 19% pentru cheltuieli (benzină etc), iar câştigul a ajuns la 9,34 de dolari pe oră.

„Dacă aş lucra 10 ore pe zi, şase zile pe săptămână, cu o săptămână liberă, aş face aproximativ 30.000 de dolari pe an, înainte de a-mi plăti taxele”, a spus Guendelsberger. „Ca să fac 90.000 de dolari ar trebui să lucrez 27 de ore pe zi, 365 de zile pe an”, a adăugat ea.

Urmărește Promotor.ro pe Google News
Tags:



Comentarii
Inchide