Ce am înţeles eu despre noua Skoda Superb la Geneva: e foarte, foarte mare

Autor: Iulian Dnistran 05 mart. 2015 Știri auto

La standul Skoda de la Salonul Auto Geneva 2015, cea mai mare noutate a fost a treia generaţie a modelului Superb. De fapt, cehii au adus nu mai puţin de cinci exemplare, ca să ai de unde să alegi – de la un nivel de echipare modest şi până la vârful Laurin & Klement. Era şi o versiunea 4×4 pe acolo, ceea ce ar trebui să îi mulţumească pe cei care caută o berlină mare cu tracţiune integrală.

La exterior, noua Skoda Superb arată destul de bine, având în vedere universul stilistic foarte conservator al grupului VAG. Are câteva forme ascuţite, iar întreaga carapace are proporţii plăcute. Şi, dacă te interesează să ieşi în evidenţă, la standul cehilor era prezent şi un exemplar vopsit într-un verde ţipător, lucru la care nu m-am aşteptat.

Dar să trecem la partea cea mai importantă – interiorul. Aici, Superb a fost dinotdeauna un campion la categoria spaţiu disponibil, iar noua generaţie nu este o excepţie. În faţă e totul aşa cum te-ai aştepta de la o maşină din segmentul mediu, în vreme ce pe bancheta din spate poţi să stai mai bine ca într-un Audi A8, care este, totuşi, o limuzină. Ca să înţelegi mai bine despre ce este vorba, am făcut o poză.

La o companie aeriană ar trebui să plăteşti bani grei ca să ai parte de atât de mult spaţiu la picioare

Eu am puţin peste 1,90 metri şi am reglat scaunul şoferului pentru mine, dar chiar şi aşa am stat ca un adevărat magnat al petrolului în spate. Aceeaşi poveste continuă şi în portbagaj, unde ai putea băga fără probleme vreo şapte directori de companii rivale.

Dar nu doar spaţiul este impresionant la noul Superb, ci şi calitatea. S-a tot vorbit despre noul Passat că este extrem de aproape de premium. Ei bine, vărul său din Cehia este extrem de aproape de noul Passat, ceea ce, din nou, a fost neaşteptat.

E sobru, dar asta ştiam deja

Peste tot unde am pus mâna am dat de materiale moi, plăcute la atingere, care te fac să te simţi ca într-un model mult mai scump. Sigur, designul planşei de bord poate fi descris prin orice cuvânt în afară de „extravagant”, dar deja m-am obişnuit cu asta.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide