Cum a arătat centrul Parisului în ziua în care maşinile au fost interzise [VIDEO]

Autor: Iulian Dnistran 28 sept. 2015 Știri auto

Primăria Parisului a interzis duminică, pentru prima dată în istorie, traficul de maşini în centrul oraşului, iar în alte zone s-a folosit regula „dacă nu ai nevoie de maşină, nu o folosi”, traficul auto fiind puternic descurajat de autorităţi între orele 11 şi 18.

Fericirea a ţinut o singură zi, astăzi revenindu-se la regulile normale de circulaţie, însă vederea bulevardului Champs Elysees plină cu mii de oameni în loc de maşini e un fel de viziune în viitor pentru conducătorii capitalei Franţei.

Chiar dacă mişcarea de a interzice traficul pentru o zi are o puternică legătură cu organizarea Conferinţei Naţiunilor Unite pe probleme climaterice în Paris în luna noiembrie, autorităţile capitalei încearcă de multă vreme să îmbunătăţească aerul pe care locuitorii şi turiştii îl respiră, anunţând planuri pentru eradicarea maşinilor diesel din oraş până în 2020.

De altfel, pe străzile franceze circulă cele mai multe dieseluri din toată Europa, mai multe guverne acordând subvenţii pentru acest tip de carburant, făcându-l mai ieftin decât benzina. Totodată, scandalul referitor la emisiile modelelor diesel Volkswagen nu face altceva decât să agraveze situaţia Franţei, forţându-le mâna guvernanţilor să adopte măsuri care nu sunt neapărat pe placul tuturor.

VIDEO:

Via The Guardian

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide