Cum arată o fabrică de uleiuri auto contrafăcute din Rusia care producea 14 mil de dolari lunar – GALERIE FOTO

Autor: ProMotor 11 ian. 2016 Știri auto

 

 

 

”Mama Rusie” este un fel de El Dorado al produselor contrafăcute. De la articole sportive şi telefoane mobile, mai nou, aceste practici se aplică şi pentru produse din industria auto.

Este celebrul cazul a doi „antreprenori” ruși care conduceau o afacere cu uleiuri contrafăcute. În patru depozite abandonate de la periferia Moscovei au reușit să dezvolte o adevărată linie de producție a uleiurilor pentru mașini, o afacere care producea aproape 14.000.000 de dolari lunar, informează automotorblog.com.

Afacerea, destul de înfloritoare dealtfel, utiliza forță de muncă ieftină și ilegală, aici fiind angajați imigranți fără permise de ședere în Rusia. Aceștia produceau uleiuri contrafăcute care apoi erau vândute în întreaga Europă sub eticheta Shell, Mobil, Elf, Castrol, BP, Elf, Liqui Moly.

Intră în GALERIA FOTO

Uleiul contrafăcut era de fapt o combinație de ulei de proastă calitate adus din Belarus, amestecat cu ulei reciclat. Acesta era îmbuteliat în recipiente de diverse gramaje, identice cu cele de pe piață, și indiferent de brandul de pe etichetă uleiul era același.

Capacele bidoanelor erau identice cu cele originale. Echipamentul folosit și întregul proces de etichetare poate fi văzut în fotografiile din galerie.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: automotorblog.com



Comentarii
Inchide