Ediţia limitată Veyron Vitesse Jean Bugatti va debuta la Frankfurt

Autor: ProMotor 09 sept. 2013 Știri auto

Botezată Jean Bugatti, seria este redusă la un număr de doar trei exemplare, fiecare evaluat la 2,28 milioane de euro, fără taxe. Pe numele întreg Bugatti Veyron Grand Sport Vitesse Jean Bugatti Edition – ştim, foarte lung – modelul urmează să fie prezentat la Salonul Auto de la Frankfurt 2013.

Caroseria este construită integral din fibră de carbon vopsită în negru Jet Black, în vreme ce grila în formă de potcoavă şi logo-ul EB sunt realizate din platină, material folosit în premieră pe un model Bugatti. Mai mult, jantele de culoare neagră sunt tăiate cu diamant iar semnătura lui Jean Bugatti a fost gravată cu rază laser pe capacul rezervorului de combustibil.

La interior, predomină piele de înaltă calitate, în tonalităţi de bej şi maro, în vreme ce schimbătorul de viteze a primit inserţii din lemn.

La capitolul performanţe, ediţia specială vine cu acelaşi motor W16 de 8 litri de pe Bugatti Veyron Grand Sport Vitesse, capabil să producă 1.184 CP (1.200 PS) şi un cuplu maxim de 1.500 Nm. Acestea garantează în continuare o accelerare de la 0 la 100 km/h realizată în 2,6 secunde.

Jean Bugatti a fost fiul fondatorului companiei Bugatti, Ettore Bugatti, iar ediţia specială care îi poartă numele este un omagiu adus modelului creat de acesta, Type 57SC Atlantic.

 

 

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide