Hyundai i20 primeşte versiune… Coupé

Autor: Andrei Ştirbu 12 dec. 2014 Știri auto

Salonul Auto de la Paris din acest an a fost, printre altele, gazda lansării generaţiei secunde i20, hatchback-ul subcompact de la Hyundai. Acum, la două luni de la debutul noului i20, Hyundai vine şi cu o versiune Coupé, în trei portiere, primul astfel de produs al sud-coreenilor în segmentul B.

Plafonul plonjat pe spate este cu 2,5 centimetri mai jos decât în cazul hatchback-ului i20 cu cinci uşi, în timp ce eleronul de lunetă nu îi aduce mai mulţi cai-putere, ci îi aduce un aer sportiv. Un pic. 

Apropo de putere, versiunea Coupé nu vine cu propuneri de motorizări (mai) puternice, gama de motorizări disponibilă fiind preluată din acea a hatch-ului cu cinci uşi: benzinare de 1,25 litri (84 CP / 122 Nm) şi de 1,4 litri (100 CP / 134 Nm) şi dieseluri de 1,1 litri (75 CP / 180 Nm) şi de 1,4 litri (90 CP / 240 Nm). Doar motorizarea de 1,25 de litri vine cu transmisie manuală cu cinci rapoarte, celelalte fiind disponibile cu manuale în şase trepte.

Partea frontală are, după cum ţi-ai putut da seama, un design specific. Iar la interior, oficialii Hyundai au promis că spaţiul nu este compromis de plonjarea acoperişului. Ba mai mult, spaţiul portbagajului a crescut cu 10 litri, ajungând acum la 336 de litri. 

Nu mai rămâne decât să admirăm minunăţia Hyundai i20 Coupé asortat cu jantele de 17 inci şi să aşteptăm să-l vedem pe viu în primăvara viitoare.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide