Ian Callum ne prezintă restomodul său, bazat pe Jaguar Mark 2

Autor: Andrei Ştirbu 01 sept. 2014 Știri auto

Dacă îţi place cum arată actuala gamă Jaguar şi nu ştii cui să-i mulţumeşti pentru asta, îţi spunem noi: lui Ian Callum. Începând de la XK-ul din 2006 şi până acum, domnul Callum a stârnit reacţii admirative de fiecare dată când a prezentat un jou Jaguar – fie că vorbim despre XF, XJ sau, mai ales, F-Type

Una dintre sursele de inspiraţie ale lui Callum (ca în cazul mai tututor designerilor, de altfel) este reprezentată de formele maşinilor clasice.

Iar una dintre clasice este aceasta

Mark 2 este „o declaraţie personală. Un lucru pe care nu l-am spus până acum: cu toate că Mark 2 a fost dintotdeauna o maşină frumoasă, putea să fie şi mai captivant în forme şi performanţă. În timp am păstrat puritatea formelor maşinii, am dorit să-i adaug câteva elemente moderne de design. Simplitate şi claritate au fost obiectivele mele.” a declarat domnul Callum. 

Proiectul a durat 18 luni şi care a fost realizat cu ajutorul experţilor de la Classic Motor Cars Limited. Rezultatul final este o maşină care nu doar că arată excepţional, însă este mai performantă, mai practică şi mai fiabilă. 

Maşina este propulsată de un motor (upgradat) de 4,3 litri de pe XK şi se foloseşte de o cutie manuală în cinci trepte. Puntea spate este independentă, iar frânele de pe faţă sunt mai mari decât cele standard. Printre modificări merită amintite garda la sol cobotâtă cu 30 de milimetri şi jantele de 17 inci. 

Interiorul a primit şi el câteva elemente noi, cum ar fi sistemul multimedia Clarion şi câteva boxe audio, optimizate de VDC Trading.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide