Lansare în România – noul Ferrari 458 Speciale

Autor: Dan Vache 05 dec. 2013 Știri auto

Forza Rossa, reprezentantul oficial Ferrari în România, l-a avut ca invitat special pentru lansarea noului 458 Speciale pe singurul român Team Principal din Formula 1, Colin Kolles, care s-a aflat la bordul celui mai recent model Ferrari şi a vorbit despre caracteristicile impresionante ale acestui nou model.

Datorită raportului greutate/putere de numai 2,3 kg/cv, Ferrari 458 Speciale poate ajunge de la 0 la 100 km/h în numai 3 secunde (0 – 200 km/h in 9,1 secunde), iar la Circuitul Fiorano a înregistrat un timp de numai 1’23’’5.

Multe dintre soluţiile sofisticate, aplicate pentru prima dată unei maşini de serie în cazul 458 Speciale, inclusiv aerodinamica sa progresistă, vor deveni caracteristici standard la viitoarele modele Ferrari. S-a acordat atenţie maximă sursei de alimentare, care a fost declarată doi ani la rând ”Cel mai performant motor” la Gala Premiilor Internaţionale Motorul Anului, şi astfel Ferrari a construit cel mai puternic model V8 cu aspiraţie naturală (605 CP), cu o extraordinară putere de 135 CP/litru, cea mai mare atinsă vreodată de o maşină cu motor cu aspiraţie naturală.

Una dintre cele mai inovatoare caracteristici ale modelului 458 Speciale este sistemul Side Slip Angle Control (SSC), care facilitează controlul maşinii la limită, îmbunătăţind mult emoţiile încercate la volan. Anvelopele Michelin Pilot Sport Cup 2 sunt parte integrantă din noul Ferrari 458 Speciale.

Noul Ferrari 458 Speciale are cel mai rapid timp de răspuns (0.060 sec), cea mai ridicată acceleraţie laterală (1.33 g) atinse vreodată de o maşină din gama Căluţului Cabrat.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide