MAŞINI SH pe net. Câte dintre anunţuri sunt mincinoase, şi ce pot ascunde maşinile ”fără accident”

Autor: Marius Vișan 14 ian. 2016 Știri auto
MAŞINI SH pe net. Câte dintre anunţuri sunt mincinoase, şi ce pot ascunde maşinile ”fără accident”

 

 

Achiziţionarea unei maşini rulate este, în foarte multe cazuri, ca şi cum ai juca la loterie: ţine de noroc. Pe de o parte sunt clienţii care încearcă să scoată un preţ cât mai bun şi sunt atât de dornici să-şi cumpere o maşină încât sunt ”orbiţi” de febra cumpăraturilor, ignorând astfel micile defecte, iar pe de altă parte sunt proprietarii, care sunt dispuşi să recurgă la numeroase şiretlicuri pentru a-şi vinde marfa.

Site-ul inspectorauto.ro a făcut nişte calcule şi a ajuns la concluzia că, atunci când vine vorba de achiziţionarea unei maşini SH de pe internet, un client are şanse în proporţie de 60% să dea peste una cu vicii ascunse, fie a fost furată, fie a avut multe daune (posibil daune totale). Unul din posibilele indicii privind ţeapa ar putea fie chiar menţiunea ”fără accident”. 

Studiul a fost realizat în luna septembrie a anului trecut. Au fost alese aleator 200 de maşini, o parte cumpărate de noi din România, iar o altă parte aduse din UE. Astfel, s-au luat în considerare două situaţii:

Situaţia 1:

Au fost luate ca eşantion 100 de anunţuri de pe internet, şi s-a urmărit detalii precum:

 

  • Maşini cumpărate de noi din România;
  • Autovehicule care să aibă VIN-ul afişat în anunţ;
  • Anunţul să aibă specificat „fără accident”.


După verificarea VIN-ului s-a constatat că aproximativ 66% dintre maşini au suferit cel puţin o daună, 49% au avut cel puţin două daune, 33% cel putin trei daune, iar în 4% din cazuri maşinile au avut chiar zece daune.

Legat de proprietarii care încearcă se comercializeze aceste maşini, cele cu cel puţin o daună sunt scoase la vânzare de persoanele fizice (57,5%), iar restul de dealerii şi diverse firme (42,5%).
 

Citeşte şi FOTO. Psihologie inversată sau glumă? Anunţul anului: ”Vând hoit din 2004” 

Citeşte şi GALERIE FOTO. ARO-ul lui Ceauşescu (B-01-PCR) este de vânzare. Află preţul şi detaliile tehnice ale maşinii

 

Situaţia 2

Au fost luate ca eşantion tot 100 de anunţuri de pe internet, şi s-a urmărit detalii precum:

  • Maşinile să fi fost aduse din U.E.;
  • Să aibă VIN-ul afişat;
  • Să conţină meţiunea „fără accident”.


Astfel s-a constatat că 4% au avut o daună majoră (totală în unele cazuri) în ţara de unde provin, iar 12% au avut daune şi în Romania. Ţara de unde sunt aduse cele mai multe maşini cu probleme este Germania

Având în vedere aceste rezultate rămâne la latitudinea ta de unde îţi cumperi maşină. Până la urmă, eşti conştient că dacă îţi cumperi un autovehicul SH acesta va avea şi unele ”uzuri”, dar este important ca tu să ştii de ele, iar ”uzurile” să nu fie fatele într-un timp foarte scurt.

Citeşte şi 5 greşeli pe care le fac până şi cei mai experimentaţi şoferi

Citeşte şi Top 15 cele mai periculoase şosele din lume. GALERIE FOTO

Citeşte şi Pilotul automat reduce consumul? Dacă da, cu cât?

Citeşte şi VIDEO. Bobotează 2016. Preot care sfinţeşte maşinile în trafic cu antemergător de la Poliţie

Urmărește Promotor.ro pe Google News


Marius Vișan
Marius Vișan
Marius Vișan a poposit în lumea auto în anul 2015, însă cu jurnalismul online este familiarizat încă din anul 2006 când a început cursurile Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Contactul cu mașinile l-a luat la vârsta de 18 ani, odată cu obținerea permisului auto. Pasiunea ... citește mai mult

Comentarii
Inchide