Maşinile de război de 30 de miliarde de dolari ale americanilor. FOTO-VIDEO

Autor: Marius Vișan 29 feb. 2016 Știri auto

 


Bugetul de 30 miliarde de dolari menit să ajute la înlocuirea flotei de camionete de luptă Humvee a Armatei Americane a fost din nou aprobat, după ce un tribunal federal oprise lucrul din cauza unui proces, informează Yahoo.com. Astfel fabrica Oshkosh din Wisconsin se poate apuca de producerea noului vehicul de luptă după ce Curtea Federală a refuză o contestaţie emisă de un fost constractant ce a blocat derularea contractului. 

Armata americană vrea să cumpere mai mult de 49.000 de vehiculule, iar Marina americană încă 5.500 de bucăţi. Ambele flote terestre ale serviciului au nevoie de o revizuire majoră, după mai mult de un deceniu de operaţiuni în Afganistan şi Irak. 

Cele două servicii intenţionează să cheltuie 735 milioane de dolari pentru a cumpăra 2.020 de camionete JLTV anul viitor, conform unor planuri anunţate la începutul acestei săptămâni. Din acest total Marina americană va cheltui 113 milioane de dolari pentru 192 de maşini, restul revenind forţelor terestre.

Click aici pentru a vedea câteva modele JLTV

Mai jos aveţi un filmuleţ de prezentare al fabricii de maşini de război Oshkosh, din Wisconsin.


 

Urmărește Promotor.ro pe Google News


Marius Vișan
Marius Vișan
Marius Vișan a poposit în lumea auto în anul 2015, însă cu jurnalismul online este familiarizat încă din anul 2006 când a început cursurile Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Contactul cu mașinile l-a luat la vârsta de 18 ani, odată cu obținerea permisului auto. Pasiunea ... citește mai mult

Comentarii
Inchide