FOTO. Familia Volkswagen se măreşte cu un membru: Volkswagen Polo SUV

Autor: Marius Vișan 29 feb. 2016 Știri auto

 


Volkswagen programează pentru 2018 să mărească familia lui Polo cu o versiune SUV, informează Autoexpress.co.uk. Noul crossover va fi construit pe platforma MQB şi este setat să fie versiunea mai mare şi mai practică a generaţiei Polo 2018. 

Surse interne din VW au afirmat că următoarea generaţie Polo va fi extinsă, iar platforma MQB va fi elementul central al schimbării. Spre deosebire de modelul actual al Skoda Fabia, care este construită pe arhitectura veche, următorul Polo va introduce cea mai mică versiune a platformei MQB, numită A0.

Stilul noului Polo va respecta liniile generale pe care le-a avut şi la versiunile precedente, iar calitatea interiorului va fi îmbunătăţită, majoritatea noutăţilor venind din zona hi-tech. 

Noua gamă Polo va avea un motor revizuit cu trei cilindri de 1.0 litri, iar unităţile pe benzină de 1.4 şi 1.6 diesel vor fi înlocuite cu unităţi ”proaspete” de 1,5 litri pe ambele tipuri de combustibil. Trecerea la arhitectura MQB deschide posibilitatea ca Polo să vină şi cu un hibrid plug-in, fie cu un motor pe benzină, fie diesel. Cu toate acestea, aplicarea noilor tehnologii ar putea întâmpina obstacole pentru o maşină de dimensiuni atât de mici. 

Speculaţii în privinţa apariţiei lui Volkswagen Polo SUV circulă încă din 2008, şi de atunci, aproape în fiecare an, acestea se întăresc, dar noul SUV întârzie să apară. Până la lansarea oficială nu ne rămâne decât să ne mulţumim cu cele câteva imagini publicate acum câteva zile de Autoexpress.co.uk. 

Click aici pentru Galeria Foto


Urmărește Promotor.ro pe Google News
Tags:


Marius Vișan
Marius Vișan
Marius Vișan a poposit în lumea auto în anul 2015, însă cu jurnalismul online este familiarizat încă din anul 2006 când a început cursurile Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Contactul cu mașinile l-a luat la vârsta de 18 ani, odată cu obținerea permisului auto. Pasiunea ... citește mai mult

Comentarii
Inchide