Nissan Murano CrossCabriolet va fi scos din producţie

Autor: Iulian Dnistran 16 iul. 2014 Știri auto

SUV-ul premium cabrio cu două uşi Nissan CrossCabriolet va fi scos din producţie în cursul lui 2014, punând astfel punct experimentului îndrăzneţ al celor de la Nissan după trei ani de producţie, scrie Automotive News.

Aproape că ţi se face milă de el când îl vezi…

În esenţă, ideea unui SUV cabrio nu este chiar rea, având în vedere că multe dintre primele maşini de teren din lume nu au avut un acoperiş metalic (Land Rover Series I şi Jeep Willys), însă designul ales de Nissan nu a fost chiar cel mai fericit. De fapt, au existat câţiva jurnalişti auto care au poreclit Murano-ul CrossCabriolet drept o „cadă pe roţi”. Şi nu au fost foarte departe de adevăr.

Potrivit unui raport IHS Automotive citat de AutoBlog.com, Nissan Murano CrossCabriolet a fost vândut în doar 5.769 de exemplare în perioada 2011-2013 pe teritoriul Nord-American. Adică a fost un fel de răspuns foarte prost formulat la o întrebare pe care nimeni nu a pus-o. Şi a fost un răspuns foarte scump – preţul de pornire fiind de 42.855 de dolari americani, cu 13.465 de dolari mai mult decât un Murano normal. Dar, cine ştie, poate o să devină un model clasic peste 10-20 de ani.

Poate data viitoare le iese mai bine

Odată cu oprirea producţiei la ciudatul SUV cabrio, Nissan va înlocui vechiul Murano cu o nouă generaţie, care a fost deja prezentată la Salonul Auto New York 2014 din luna aprilie, iar de data aceasta nu va mai exista o versiune decapotabilă.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide