ProMotor News: Cel mai puternic BMW M5 din galaxie

Autor: Marius Vișan 10 aug. 2016 Știri auto

 


BMW M5 este un automobil sportiv de lux, fabricat în Germania, care a debutat în gama BMW în anul 1985. La ora actuală se alfă la cea de-a cincia generaţie, iar acesta îşi îndeplineşte cu succes rolul său de model de vârf al seriei 5, de la care preia platforma tehnică şi designul. Din punct de vedere al performanţelor, ultimul model M5 atinge o viteza maximă de 250 km/h, iar sprintul de la 0 la 100 km/h este făcut în 4,4 secunde. 

Dacă toate acestea nu vi se păreau suficiente, tocmai am aflat de la Motor1.com, că un tuner pregăteşte o versiune a lui M5 care va rupe gura târgului. Pachetul conţine numeroase detalii exterioare realizate din fibră de carbon, pentru a menţine o greutate scăzută a maşinii, iar culoarea ”Fire Orange” sigur nu va trece neobservată.

Nu ar fi fost un tuning complet fără unele modificări de sub capotă. În acest caz motorul biturbo V8 de 4.4 litri a fost actualizat la, nici mai mult, nici mai puţin, 818 de cai putere (610 kW), acest M5 fiind mult mai puternic decât modelele precedente. 

Graţie noilor modificări M5 ajunge de la 0 la 200 de km/h în aproximativ 10 secunde. În legătură cu viteza maximă nu ştim nimic deocamdată, dar bănuim că acul vitezometrului se va opri la 305 kilometri pe oră.

Noul M5 va fi disponibil, cel mai probabil, la sfârşitul anului 2017 / începutul anului 2018, deoarece la rând se află noul model din Seria 5, care va fi lansat oficial în luna ianuarie a anului viitor.

GALERIE FOTO

 


Urmărește Promotor.ro pe Google News


Marius Vișan
Marius Vișan
Marius Vișan a poposit în lumea auto în anul 2015, însă cu jurnalismul online este familiarizat încă din anul 2006 când a început cursurile Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Contactul cu mașinile l-a luat la vârsta de 18 ani, odată cu obținerea permisului auto. Pasiunea ... citește mai mult
Visan Marian
Visan Marian
Începând cu anul 2015, Marian Vișan s-a implicat în domeniul auto, însă experiența sa în jurnalismul online începe din 2006, în timpul studiilor la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării. La vârsta de 18 ani a început să se familiarizeze cu mașinile odată cu obținerea permisului ... citește mai mult

Comentarii
Inchide