Cele mai bune maşini second-hand pentru şoferii începători

Autor: Iulian Dnistran 19 iun. 2015 Dosar & Analize

Ştim cum e să ai permis de conducere, dar să nu îţi permiţi o maşină nouă, aşa că am făcut această listă cu maşini la mâna a doua potrivite pentru orice începător tânăr. Am luat în considerare fiabilitatea, dimensiunile (nu foarte mari), siguranţa şi, fireşte, preţul (cel mult 6.000 de euro la cumpărare).

Ne-am gândit ca vârsta maximă să fie de zece ani, iar apoi ne-am ghidat după statisticile TÜV Report şi DEKRA pentru fiabilitate. Să vedem, aşadar, de opţiuni au începătorii pe piaţa second-hand pentru prima lor maşină.

Ford Fiesta

A cincea generaţie Ford Fiesta e un hatchback subcompact care se conduce foarte bine, orice drum ai alege. Indiferent de motorizare, o să fie mai sportiv decât un Polo, însă nu va fi la fel de practic ca pun Polo. A trecut pe la Euro NCAP în 2002, când a primit patru stele din cinci pentru protecţia pasagerilor adulţi.

Volkswagen Polo

Toată lumea ştie de Polo. E o maşină bună la toate, care reuşeşte să îmbine cel mai bine toate elementele esenţiale (confort, spaţiu interior, utilitate) în segmentul hatchbackurilor subcompacte. Aici e vorba despre generaţia precedentă, care a fost testată de Euro NCAP în anul 2002, când a primit patru stele din cinci pentru protecţia pasagerilor adulţi.

Mazda2

Un model trecut de multe ori cu vederea în România, Mazda2 (generaţia a doua) e foarte fiabilă, primind note excelente în raportul TÜV din 2015. A ajuns la Euro NCAP în 2007 şi a primit cinci stele din cinci pentru protecţia adulţilor.

Toyota Yaris

Un alt hatchback subcompact foarte fiabil de pe această listă. Nu e la fel de distractiv de condus ca un Ford Fiesta şi nici nu are interiorul atât de bun ca un Volkswagen Polo, dar cu un Yaris (generaţia precedentă) nu trebuie să îţi faci griji că o să rămâi în drum. La Euro NCAP a primit cinci stele din cinci în 2005.

Mini hatch

Generaţia a doua a MINI-ului modern nu prea are probleme de fiabilitate şi e foarte distractivă la condus, însă interiorul nu e atât de premium pe cât şi-ar fi dorit oficialii companiei. În plus, spaţiul disponibil în habitaclu nu e excelent, însă ce pierde la practicitate câştigă la felul în care se conduce. A primit cinci stele la Euro NCAP în 2007.

Ford Focus

A doua generaţie Ford Focus a fost criticată de mulţi ca fiind mai moale şi mai puţin distractivă decât predecesorul său. Dar, chiar şi aşa, Focusul rămâne un hatchback compact foarte bine făcut, potrivit chiar şi pentru o familie cu un copil sau doi. Ford Focus 2 a fost testat la Euro NCAP în 2004, când a primit cinci stele din cinci pentru protecţia pasagerilor adulţi.

Volkswagen Golf 5

Am păstrat cel mai cunoscut hatchback compact de pe mapamond pentru sfârşit. Aşa cum Polo e cel mai pertinent pachet în segmentul subcompactelor, Golful reuşeşte să îmbine cel mai bine caracteristicile de care are nevoie un şofer obişnuit – confort, spaţiu bun în interior, motoare relativ economice şi siguranţă. Volkswagen Golf 5 a fost testat de Euro NCAP în 2004, când a primit cinci stele din cinci pentru protecţia pasagerilor adulţi şi patru stele pentru protecţia copiilor.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide