Renault Mégane R.S. redevine cea mai rapidă maşină cu tracţiune faţă de pe Nürburgring

Autor: Adrian Mihălţianu 16 iun. 2014 Știri auto

Renault Mégane R.S. este, din nou, cea mai rapidă maşină de serie cu tracţiune pe puntea din faţă de pe vestitul circuit german Nürburgring. Vestea vine chiar de la oficialii mărcii franceze, care au anunţat că recordul stabilit de spaniolii de la Seat, cu al lor Cupra 280, nu mai este de actualitate.

Mai exact, Renault a creat o nouă ediţie specială a compactei sale focoase, denumită R.S. 275 Trophy-R, care a parcurs „Iadul verde” în şapte minute şi 54,36 secunde – cu patru secunde mai rapid decât Seat Leon Cupra 280.

Mama, am reuşit!

Pentru a ajunge la această performanţă, cei de la Renault au apelat la o serie de modificări extreme, rezumate prin frumoasa literă R de la sfârşitul numelui maşinii. Cu alte cuvinte, bancheta din spate a hatchback-ului francez a dispărut complet, scaunele din faţă au fost schimbate cu un set de scaune de tip scoică Recaro Pole Position, bateria standard a fost schimbată cu una litiu-ion, în vreme ce frânele au primit tratamentul Brembo.

Toate aceste modificări au fost făcute cu scopul de a scădea cât mai mult din greutatea maşinii, iar scopul a fost îndeplinit, fiindcă nebunia numită Mégane R.S. 275 Trophy-R este mai uşoară cu aproximativ 100 de kilograme decât un Mégane R.S. 275 Trophy.

Dacă eşti sadic, ai putea să le spui prietenilor tăi că aşa arată acum scaunele din spate la o maşină modernă

Ediţia specială Mégane R.S. 275 Trophy-R vine cu un propulsor turbo de 2,0 litri care produce 275 CP şi 360 Nm, precum şi cu un şasiu Cup, amortizoare Öhlins Road&Track, anvelope Michelin Sport Cup 2 şi un sistem de evacuare din titan marca Akrapovič.

Producţia modelului va fi limitată la doar 250 de exemplare.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide