Noul Seat Leon Cupra: informaţii şi imagini oficiale cu hot-hatch-ul spaniol

Spaniolii de la Seat au publicat primele imagini şi informaţii oficiale referitoare la cea mai puternică versiune de serie a modelului Leon, şi anume Cupra, atât în varianta cu cinci uşi, cât şi în varianta cu trei uşi. Detalii în continuare.

Noul Seat Leon Cupra: informaţii şi imagini oficiale cu hot-hatch-ul spaniol Noul Seat Leon Cupra: informaţii şi imagini oficiale cu hot-hatch-ul spaniol

Seat Leon Cupra, adică versiunea sportivă a noului hatchback spaniol Seat Leon, a fost dezvăluită oficial, atât în versiunea cu trei uşi – botezată SC - , cât şi în varianta cu cinci uşi.

Hot-hatch-ul e echipat cu un motor de 2,0 litri pe benzină care e oferit în două variante de putere – 265 CP şi 280 CP, în vreme ce cuplul maxim se cifrează la 350 Nm indiferent de versiune.

Puterea este trimisă către puntea faţă, unde un diferenţial blocabil face în aşa fel încât nici unul dintre cei 265 sau 280 CP să nu se risipească prin alunecări nedorite ale pneurilor pe asfalt.

Potrivit spaniolilor, noul Seat Leon Cupra poate fi echipat fie cu o cutie de viteze manuală, fie cu o cutie automată DSG. Modelul de top Leon Cupra 280 cu cutia DSG accelerează de la zero până la 100 km/h în 5,7 secunde, cu 0,7 secunde mai repede decât un Volkswagen Golf 7 GTI cu 230 CP, în vreme ce viteza maximă este limitată la 250 km/h. De altfel, noul Leon Cupra e poziţionat între noul Golf GTI (220 CP sau 230 CP) şi noul Audi S3 (300 CP).

Echipamentele standard includ farurile full-LED, direcţia adaptivă, sistemul de control dinamic al şasiului, diferenţialul blocabil pentru puntea din faţă, un sistem de frânare îmbunătăţit şi un set de jante de 18 inci (19 inci pentru versiunea Cupra 280).

La exterior, sportiva spaniolă are parte de un kit aerodinamic extrem de discret, în vreme ce interiorul primeşte scaune sport îmbrăcate în Alcantara, volan Cupra şi un sistem multimedia cu ecran color de 5,8 inci.

Premiera mondială a noului Seat Leon Cupra va avea loc la Salonul Auto Geneva 2014, din primăvară.

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.