Rinspeed MicroMAX: Mini-autobuzul inteligent

Autor: Tudor Rus 25 feb. 2013 Știri auto

Noua invenţie Rinspeed îşi propune să revoluţioneze traficul urban pe distanţe scurte prin simplificarea reţelei de transport şi implementarea unui sistem inspirat din natură: cel al roiurilor.

Conceptul Rinspeed MicroMAX este propulsat 100% electric, cu ajutorul unui sistem similar celor instalate pe motostivuitoare dezvoltat de Linde Material Handling. Alimentat de barii Li-polimer, motorul produce 43 CP şi un cuplu de 130 Nm şi poate duce conceptul până la viteza maximă de 95 km/h, în vreme ce autonomia specificată de constructor este de aproximativ 100 km.

Interesante sunt însă dimensiunile şi felul în care este gândit micul vehicul de transport. Cu o lungime de 3,7 metri – aproximativ egală cu cea a unui Mini – microMAX oferă la interior loc în picioare nu doar pentru trei pasageri, dar ciudat…şi pentru şofer.

Teoretic, MicroMAX ar permite ca şoferul să fie chiar unul dintre pasageri, iar vehiculul ar urma să opereze ca parte componentă a unei flote în care fiecare unitate comunică în timp real cu restul de micro-autobuze, asemenea unui roi de albine.

Acest lucru ar permite adaptarea traseului în funcţie de condiţiile de trafic şi de destinaţia la care trebuie să ajungă fiecare călător, dar în acelaşi timp ar încuraja fluiditatea traficului prin oraşele aglomerate.

Cum arată Rinspeed MicroMAX, vedeţi în galeria FOTO de mai sus. VI SE PARE O SOLUŢIE VIABILĂ PENTRU VIITOR?

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide