Şoferii mai tineri de 30 de ani vor plăti mai puţin pentru RCA

Autor: Andrei Ştirbu 25 feb. 2015 Știri auto
Şoferii mai tineri de 30 de ani vor plăti mai puţin pentru RCA

Cinci dintre cele zece companii de asigurări care vând poliţe obligatorii RCA în România vor scădea preţurile la asigurările RCA pentru şoferii cu vârste mai mici de 30 de ani, potrivit unui comunicat publicat de Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF), organismul de stat care reglementează funcţionearea asigurătorilor.

Mai exact, este vorba despre firmele City Insurance, Euroins, Astra, Generali şi Allianz.

Comunicatul ASF nu dă detalii concrete despre scăderea preţurilor, însă menţionează că aceste companii au o cotă de piaţă cumulată de peste 52% şi că se urmăreşte „utilizarea unor prime de asigurare pentru tineri de până la de 2,2 ori mai mari decât categoria majoritară, comparativ cu un nivel de 5 ori mai mare anterior”.

Cu alte cuvinte, preţurile la asigurările RCA pentru tineri ar putea fi de două ori mai mici decât sunt în prezent, când un şofer de 20 de ani din Bucureşti poate să plătească până la 5.000 de lei pentru o poliţă pe un an pentru o Dacia Logan.

Modificările de preţuri vor intra în vigoare la 1 martie 2015, dar s-ar putea ca şi ceilalţi asigurători să ofere reduceri de preţuri, având în vedere că termenul limită pentru anunţarea noilor tarife la ASF este 28 februarie.

VIDEO:

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide