Surpriză: Dacia Duster primeşte titlul de Car of the Year 2013 în sondajul CarBuyer

Autor: Oraan Mărculescu 04 mart. 2013 Știri auto
Surpriză: Dacia Duster primeşte titlul de Car of the Year 2013 în sondajul CarBuyer

Pentru început, încercaţi să nu vă lăsaţi induşi în eroare de sintagma ”Dacia Duster este Car of the Year 2013”, deoarece nu vorbim despre competiţia europeană (ai cărei finalişti sunt AICI).

Este vorba despre titlul CarBuyer Car of the Year 2013, adică premiul conferit de cel mai important site auto britanic de vânzări de maşini, în urma analizei de către experţi a tuturor maşinilor puse în vânzare pe piaţa britanică în ultimele 12 luni.

Dacia Duster i-a convins pe britanici în primul rând datorită raportului între preţurile foarte accesibile şi caracterul util pe care îl oferă SUV-ul nostru. În plus, aptitutinile off-road ale acestui SUV ieftin sunt considerate un mare atu, iar simplitatea şi robusteţea sunt un mare avantaj în privinţa costurilor de întreţinere şi al fiabilităţii.

Interesant este faptul că Dacia Duster a obţinut un punctaj mai mare decât Skoda Octavia şi Seat Leon, modele care păreau favorite pentru marele titlu. În pus, Dacia Duster s-a impus şi la categoria 4×4, câştigând fără probleme şi titlul de ”Best 4×4”.

Nu în ultimul rând, marca Dacia a primit titlul de ”Buyer’s Award” (sau ”alegerea cumpărătorului” în română), considerându-se că oferă ”o valoare de neegalat şi cele mai ieftine maşini de pe piaţa britanică”. De altfel, şi britanicii văd maşinile Dacia drept o alternativă demnă de luat în seamă la maşinile second hand.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide