Premiera  Primele informaţii oficiale despre Dacia Duster

Dacia lansează un nou set de imagini, în care vor să evidenţieze caracterul recreativ al primului crossover din istoria companiei.

VEZI AICI TESTUL PROMOTORCU DACIA DUSTER!

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Dupălungi aşteptări, Dacia ne-a prezentat primele informaţii desprenoul Duster, SUV-ul producătorului român ce promite să bulversezepiaţa auto în acelaşi mod în care a făcut-o şi modelul Logan.Dacia Duster un model 4x4 robust, economic şi fiabildar care are şi capacităţi reale în teren accidentat.

Cu un raport preţ/spaţiu interior/prestaţiiimabatabil, noua Dacia Duster promite săfie un adevărat succes, încă din luna mai, când va fidisponibil la vânzare în Europa, Turcia şi nordul Africii,în versiunea 4x4 dar şi 4x2. Lansarea se va face progresiv în toatălumea, urmând ca în funcţie de piaţă, să vorbim şi deRenault Duster.

S-apornit de la nevoia unor modele 4x4 încăpătoare, robuste şi cu unpreţ scăzut şi astfel proiectul Dacia Duster a luat naştere. Cuo lungime de 4,31 metri şi o lăţime de 1,82 metri,Dacia Duster are dimensiuni compacte, un compromis excelent pentruutilzare atât în mediul urban cât şi în cel off-road. Iar pentrucel din urmă, modelul vine bine pregătit: gardă la sol depeste 200 mm, unghiuri de atac de 30 de grade şi unul de degajarede 35 de grade.

Greutatea de 1180 de kilograme în versiunea de4x2 (100 de kilograme în plus pentru 4x4) asigură chiar şiperformanţe dinamice foarte bune, asigurate de treimotoare: un benzinar de 1,6litri şi 110 CP plus două dieseluri de1,5 dci de 85 şi 105 CP.

Sistemulde transmie integrală vine cu trei moduri, ce pot fi schimbate dela un buton din habitaclu: Auto (cuplareelectromagnetică de provenienţă Nissan, în mod normal doar roţilefaţă sunt motoare, însă la nevoie, se poate transmite 50% din cupluşi spre roţile din spate), LOCK (50% din cuplu pefiecare punte) şi 4X2 (transmisia exclusiv peroţile din faţă, pentru un consum minim).

Spaţiul interior este impresionant având învedere dimensiunile exterioare, cu un portbagaj de 475 deltri, care poate ajunge până la 1600 delitri atunci când se rabatează bancheta spate. Siguranţaeste asigurată de un ABS Bosch 8.1 cu EBV şi AFU, plus airbagurifrontale şi două airbaguri laterale cap/torace pentru locurile dinfaţă.

Garanţia oferită pentru Dacia Duster pe majoritatea pieţelor europene va fi de3 ani sau 100.000 de km. Preţurile noului model încep de la 10.500 deeuro. Primele comenzi în curând.