Premiera  Primele informaţii oficiale despre Dacia Duster

Dacia lansează un nou set de imagini, în care vor să evidenţieze caracterul recreativ al primului crossover din istoria companiei.

VEZI AICI TESTUL PROMOTOR CU DACIA DUSTER!

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

După lungi aşteptări, Dacia ne-a prezentat primele informaţii despre noul Duster, SUV-ul producătorului român ce promite să bulverseze piaţa auto în acelaşi mod în care a făcut-o şi modelul Logan. Dacia Duster un model 4x4 robust, economic şi fiabil dar care are şi capacităţi reale în teren accidentat.

Cu un raport preţ/spaţiu interior/prestaţii imabatabil, noua Dacia Duster promite să fie un adevărat succes, încă din luna mai, când va fi disponibil la vânzare în Europa, Turcia şi nordul Africii, în versiunea 4x4 dar şi 4x2. Lansarea se va face progresiv în toată lumea, urmând ca în funcţie de piaţă, să vorbim şi de Renault Duster.

S-a pornit de la nevoia unor modele 4x4 încăpătoare, robuste şi cu un preţ scăzut şi astfel proiectul Dacia Duster a luat naştere. Cu o lungime de 4,31 metri şi o lăţime de 1,82 metri, Dacia Duster are dimensiuni compacte, un compromis excelent pentru utilzare atât în mediul urban cât şi în cel off-road. Iar pentru cel din urmă, modelul vine bine pregătit: gardă la sol de peste 200 mm, unghiuri de atac de 30 de grade şi unul de degajare de 35 de grade.

Greutatea de 1180 de kilograme în versiunea de 4x2 (100 de kilograme în plus pentru 4x4) asigură chiar şi performanţe dinamice foarte bune, asigurate de trei motoare: un benzinar de 1,6litri şi 110 CP plus două dieseluri de 1,5 dci de 85 şi 105 CP.

Sistemul de transmie integrală vine cu trei moduri, ce pot fi schimbate de la un buton din habitaclu: Auto (cuplare electromagnetică de provenienţă Nissan, în mod normal doar roţile faţă sunt motoare, însă la nevoie, se poate transmite 50% din cuplu şi spre roţile din spate), LOCK (50% din cuplu pe fiecare punte) şi 4X2 (transmisia exclusiv pe roţile din faţă, pentru un consum minim).

Spaţiul interior este impresionant având în vedere dimensiunile exterioare, cu un portbagaj de 475 de ltri, care poate ajunge până la 1600 de litri atunci când se rabatează bancheta spate. Siguranţa este asigurată de un ABS Bosch 8.1 cu EBV şi AFU, plus airbaguri frontale şi două airbaguri laterale cap/torace pentru locurile din faţă.

Garanţia oferită pentru Dacia Duster pe majoritatea pieţelor europene va fi de 3 ani sau 100.000 de km. Preţurile noului model încep de la 10.500 de euro. Primele comenzi în curând.

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.