TOP 5 cele mai economice maşini diesel

Autor: Marius Vișan 22 dec. 2015 Știri auto
TOP 5 cele mai economice maşini diesel

Motoarele diesel sunt printre cele mai populare din Europa, peste 50% din maşinile vândute utilizând motorina ca şi combustibil. Economia de combustibil şi performanţele sunt principalele calităţi care au crescut notorietatea motoarele diesel. Într-un articol publicat de Adevarulfinanciar.ro ni se prezintă avantajele unei maşini pe motorină, dar şi un top al celor mai bune modele diesel.

Printre avantaje menţionăm că puterea motorului diesel este egală cu varianta pe benzină, un cuplu mare obţinut la o turaţie scăzută, un grad scăzut de plouare şi un consum scăzut de combustibil. De asemenea scumpirea accentuată a petrolului a asigurat practic supremaţia mototorizărilor Diesel în Europa, unde restricţiile de noxe nu sunt la fel de drastice ca peste ocean.

Ca un dezavantaj al motoarelor care funcţionează pe motorină, trebuie specificat preţul cu 1.000 până la 1.500 de euro mai mare decât pentru motoarele clasice. Deci pentru a se justifica achiziţia unei maşini diesel trebuie ca diferenţa de preţ să fie amortizată într-un an. Aceasta înseamnă un rulaj mai mare de 20.000 de kilometri parcurşi pe an. Mai trebuie ţinut cont că întreţinerea motoarelor Diesel este mai scumpă decât a celor pe benzină.

Britanicii de la Autoexpres au făcut topul celor mai eficiente modele vândute în Europa. Iată care sunt acestea:

  • Peugeot 208 1.6 Blue HDi – consum mixt 3 litri/100 km
  • Renault Clio 1,5 dCi – consum mixt 3,6 litri/100 km
  • Opel Corsa 1,3 CDTi – consum mixt 3,6 litri/100 km
  • Kia Rio 1.1 CRDi – consum mixt 3,6 litri/100 km
  • Skoda Fabia 1,4 Tdi – consum mixt 3,8 litri/100 km

Pentru informaţii generale despre unul dintre modele click pe link.

Urmărește Promotor.ro pe Google News


Marius Vișan
Marius Vișan
Marius Vișan a poposit în lumea auto în anul 2015, însă cu jurnalismul online este familiarizat încă din anul 2006 când a început cursurile Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Contactul cu mașinile l-a luat la vârsta de 18 ani, odată cu obținerea permisului auto. Pasiunea ... citește mai mult
Visan Marian
Visan Marian
Începând cu anul 2015, Marian Vișan s-a implicat în domeniul auto, însă experiența sa în jurnalismul online începe din 2006, în timpul studiilor la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării. La vârsta de 18 ani a început să se familiarizeze cu mașinile odată cu obținerea permisului ... citește mai mult

Comentarii
Inchide