Pregătit de party: KIA Rio 1.4 CRDi

Autor: Mihai Dascalescu 02 dec. 2011 Test drive

A nu se înţelege că aplică aceeaşi reţetă ca şi japonezii de la Honda, care au bulversat clasa compactă cu OZN-ul Civic. Însă, faţă de precedentul Rio, noua generaţie reprezintă un salt remarcabil.

Noua KIA Rio are un design tineresc si tuse de Fast and Furious

Modelul din test era avantajat destul de clar de culoarea roşu aprins a caroseriei, de ornarea cu nişte dungi albe în stil racing, precum şi de jantele de 17 inch, cu un design simplu, dar sportiv. Am fost foarte surprins să remarc privirile celor de pe stradă sau din alte maşini, destul de similare cu acele cazuri în care eram la volanul unor maşini sport sau premium mult mai scumpe.

KIA Rio are un spate sportiv, iar dungile albe ii confera o tusa serioasa de agresivitate

Per ansamblu, KIA Rio are o linie mai simplistă, dar câteva accente reuşite (linia mediană puternic ascendentă sau curba de pe portiere) încadrează maşina printre cele mai dinamice modele de clasă mică la ora actuală. Spatele contribuie şi el din plin la impresia de „bad boy”, luneta având dimensiuni foarte reduse, iar stopurile masive fiind plasate destul de sus.

În concluzie, e puţin probabil ca noua KIA Rio să atragă remarci negative, cârcotaşii de profesie putându-se lega eventual de montantul faţă şi gemuleţul din faţa portierei, care te duc cu gândul la Fiat Punto, ori de forma dinspre interior a stopurilor, a la Seat Leon.

Noua KIA Rio nu mai e o masina discreta, nici timida ca aspect

Însă, repet, noua generaţie KIA Rio reprezintă, în primul rând, un mare salt ca aspect faţă de precedentele generaţii. 

Ce se întâmplă oare la interior? Vedem pe următoarea pagină

Pagini: 1 2 3 4

Urmărește Promotor.ro pe Google News


Visan Marian
Visan Marian
Începând cu anul 2015, Marian Vișan s-a implicat în domeniul auto, însă experiența sa în jurnalismul online începe din 2006, în timpul studiilor la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării. La vârsta de 18 ani a început să se familiarizeze cu mașinile odată cu obținerea permisului ... citește mai mult

Comentarii
Inchide